Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
'Knoflook werkt tegen chronische ziekten'

Volgens wetenschappers van de Universiteit van Kopenhagen heeft knoflook een geneeskrachtige werking voor bijvoorbeeld Cyctic Fibrosis (taaislijmziekte) en de wonden van diabetespatiŽnten. 

Dit onderzoek staat onder leiding van Michael Givskov, die sinds 2005 bezig is met de antibacteriŽle werking van knoflook. In 2012 is de werkende stof ontdekt. Het is een actieve zwavelhoudende verbinding (allicine) die belangrijke onderdelen van de communicatiesystemen tussen bacteriŽn vernietigt, waarbij RNA-moleculen betrokken zijn. Ook valt de stof de beschermlaag van het micro-organisme aan.

Het nieuwe onderzoek dat te lezen is in het tijdschrift Scientific Reports gaat dieper in op het vermogen van allicine om de kleine regulerende RNA-moleculen te remmen in twee soorten bacteriŽn; staphylococcus aureus en pseudomonas aeruginosa. Allicine kan beide bacteriŽn tegelijk bestrijden, waardoor het een versterkende werking op antibiotica kan hebben.

''Wij geloven dat allicine uitkomst kan bieden voor patiŽnten die anders weinig perspectief zouden hebben gehad'', zegt Tom Holm, ťťn van de onderzoekers. ''Wij hebben genoeg kennis op medicijnen te ontwikkelen en deze te testen op patiŽnten.'' Als deze testen succesvol zijn, kan het geneesmiddel op de markt worden gebracht.

Bron: Universiteit van Kopenhagen

Publicatiedatum: 13-12-2017

  

Reacties:


Dit bericht zegt dat allicine in 2012 is ontdekt. Dat suggereert dat het daarvoor niet bestond. Het bestaat al eeuwenlang.
Karin Veldhuizen, Apeldoorn - 14-12-2017 19:55:05


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: