Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet van Liere, FlevoTrade Dronten:

"Markt reageert niet op grote uienexport"

Tholen - Aan de exportcijfers van de afgelopen weken kan het niet liggen, maar beweging is er in de uienprijs nauwelijks te krijgen. "De prijs is eerder zakkende dan dat de markt stabiliseert", constateert uienexporteur Piet van Liere van FlevoTrade Dronten. "Er zijn de afgelopen weken voldoende uien weggegaan, maar de mindere kwaliteit hangt boven de markt en daarnaast zit er ook wat angst in de markt over het volume dat er zou moeten zijn."



"West-Afrika heeft zich ondanks de quota een goede afnemer getoond en het is de vraag wat er gaat gebeuren als die landen volgend jaar op slot gaan. Toch zie ik het vervolg niet al te negatief. Er komen wereldwijd echt kansen in bestemmingen als Zuid-Amerika, het Oostblok en wellicht ook Brazilië", vertelt Piet.

"Maar momenteel hebben we even met deze lastige marktsituatie te maken. De uienmarkt blijft er één van vraag en aanbod en kennelijk is er voldoende aanbod voor de vraag die we momenteel hebben. Dat geldt vooral voor de gele uien. De rode markt blijft altijd een aparte markt, waarbij je nu ziet dat de middelsortering moeilijk loopt en de grove een stuk beter, maar verder zie je daar ook niets bijzonders. Meer kan ik er niet van maken."

Voor meer informatie:
FlevoTrade Dronten
Staalwijk 15-17
8251 JP Dronten
+31 321 387 170
info@flevotrade.nl
www.flevotrade.nl