Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Cactusvijgen kunnen in droge gebieden honger bestrijden

Experts zeggen dat cactusvijgen kunnen helpen om de hongersnood in droge gebieden te bestrijden vanwege het vermogen om weerstand te bieden tegen extreem droge weersomstandigheden en het veelvoudige gebruik. 

Omdat de klimaatverandering onregelmatige regenval en langdurige droogte veroorzaakt, zouden landen eens moeten kijken naar de cactusvijg aangezien deze geteeld kan worden in woestijnachtige omstandigheden. 
Cactusvijgplantages kunnen niet alleen functioneren als een waterreservaat, maar ook voor de opname van koolstofdioxide in droge en semi-droge gebieden. 

Cactus is al een bekend ingrediŽnt in de Zuid Amerikaanse keuken waar het vers wordt gegeten of verwerkt in gerechten. De plant wordt inmiddels verbouwd in een handjevol landen, waaronder BraziliŽ, EthiopiŽ, Zuid Afrika, JordaniŽ, Marokko en India. Ze zijn erg makkelijk te telen. Ze hebben geen irrigatie nodig, omdat ze grotendeels uit water bestaan. Het hoge watergehalte van de cactus is ideaal voor dieren die leven in droge gebieden en daarom zou het ook kunnen helpen bij het behoud van schaarse waterbronnen voor mensen. 

Publicatiedatum: 4-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: