Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Conflict binnen Aldi-familie naar hooggerechtshof

Leden van de eigenaarsfamilie Albrecht van Aldi vechten de zeggenschap binnen het supermarktconcern uit in de rechtszaal. Hoofdrolspelers zijn Theo Albrecht junior, een zoon van de oprichter en zijn schoonzus. De familie steekt een deel van de winst uit de supermarktketen in drie stichtingen. Die zijn bedoeld zijn voor hun levensonderhoud en de erfenis. Tot aan zijn overlijden in 2012 beheerde Berthold Albrecht, een zoon van medeoprichter Theo Albrecht één van die stichtingen. Volgens Der Spiegel zou hij er kort voor zijn overlijden voor hebben gezorgd dat zijn vrouw Babette en hun kinderen minder invloed zouden krijgen binnen Aldi, want hij zou twijfelde over hun zakelijke kwaliteiten. Babette beweert dat Berthold aangezet zou zijn door zijn broer Theo Junior. Middels de rechtszaak wil zij de beslissing van haar overleden man terugdraaien.

De uitkomst van de rechtszaak is belangrijk voor de toekomst van het concern. Toestemming van alle drie de stichtingen is nodig bij veranderingen. Theo junior is voor flinke investeringen in de winkels, maar zijn schoonzus Babette niet. Volgens Theo helpt het imago van Babette die veel geld besteed dure auto's en kunstwerken niet mee aan het discountimago van Aldi.

Het hooggerechtshof behandelt de zaak. Volgende week horen zij nog een getuige. Een intern familieconflict over de verkoop van sigaretten in 1960 leidde tot de splitsing in Aldi Nord en Aldi Süd.

Bron: Der Spiegel

Publicatiedatum: 5-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: