Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Randolf Aaldijk, Origin Fruit Direct: week 51 eerste aankomst lychees

"Grote vraag is wat gevolgen van droogte zijn voor druivenaanvoer uit Westkaap"

Tholen - De druivenmarkt is momenteel erg heet te noemen. "Er is gewoon een tekort aan druiven en dat resulteert in een prijsniveau voor maar liefst 4 euro per kilo voor de Peruaanse en Braziliaanse druiven. Dat is gewoon verschrikkelijk veel geld. De prijs van Red Globe licht daar weliswaar onder, maar ook die zijn nog hartstikke duur", constateert Randolf Aaldijk van Origin Fruit Direct. "Vanuit het noorden van Peru is de aanvoer aanzienlijk lager door de overstromingen eerder dit jaar en ook de aanvoer van Zuid-Afrika is vertraagd."

"Er is de nodige vertraging met de zeevracht vanuit Zuid-Afrika, dus het is ook afwachten wanneer het Zuid-Afrikaanse product hier binnenkomt. De eerste gebieden zijn volop in productie, maar het is echt de vraag welk effect de droogte in met name de Westkaap heeft voor de latere gebieden. Sommige telers zeggen dat ze niet eens kunnen oogsten, andere telers hebben geen watergebrek en verwachten een normale oogst. Dat is erg afhankelijk per teler en gebied", vervolgt Randolf.Lychees
Vanuit Zuid-Afrika worden per luchtvracht al drie weken de eerste lychees verstuurd. "Die gaan traditiegetrouw voor vaste, hoge prijzen weg. Als de volumes oplopen, start men de zeevracht op. Wij doen elk jaar een klein programma via zeevracht en daarvan verwachten we de eerste aankomst in week 51. Door de vertragingen in de havens zal het wel een uitdaging worden de lychees voor Kerst binnen te krijgen", vertelt de importeur.Volgens hem is de afzet van lychees vrij stabiel. "Wel fluctueert de oogst in Zuid-Afrika jaarlijks sterk. Dit jaar wordt een goede oogst verwacht, zonder al te veel ups en downs. Wel is de oogst wat later, vanwege het koude weer. Voor de Zuid-Afrikaanse lychees is zowel vraag van retail als groothandel. Met name de grove Zuid-Afrikaanse lychees staan bekend om hun kwaliteit en smaak en daarmee onderscheiden we ons van het product uit Madagaskar."
Voor meer informatie:
Origin Fruit Direct
Keilestraat 9c
3029 BP Rotterdam
Tel.: (010) 244 93 00
Fax: (010) 478 39 66
E-mail
www.originfruitdirect.nl

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018