Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Agricola Don Ricardo

Nieuwe druivenrassen winnen terrein in Peru

"Druiven zijn een groeiende categorie binnen de Peruaanse export. We wachten nog steeds af wat de gevolgen van de situatie in het noorden van Peru op de export zullen zijn dit jaar. Momenteel worden er veel nieuwe rassen getest en ontwikkeld in Peru. In ons geval bestaat het grootste deel van onze teelt in het seizoen 2017-2018 nog uit traditionele rassen en slechts een klein gedeelte uit nieuwe. We verwachten dat het komende jaar nieuwe rassen veel belangrijker zullen worden en we zullen een evenwicht in de teelt van zowel traditionele als nieuwe rassen moeten vinden. Dit is vooral marktgestuurd," legt de salesmanager Arturo Hoffmann van het Peruaanse Agricola Don Ricardo uit. Het bedrijf werd in 1995 opgericht en is vrijwel meteen gestart met de teelt, verwerking en export van pitloze druiven en avocado's. "In 2011 zijn we ook bij de citrussector betrokken geraakt via de overname van Hacienda Casa Chica. Onze belangrijkste categorie zijn echter druiven, gevolgd door citrus, Hass avocado's en blauwe bessen. Over het algemeen zijn de Verenigde Staten en Canada, het Verenigd Koninkrijk, Europa, Korea en China onze voornaamste exportmarkten."Druiven
Agricola Don Ricardo is één van de grootste telers en exporteurs van druiven in Peru. "Gelukkig heeft het weer geen gevolgen gehad voor onze productie in Ica, zoals dat in Piura wel het geval was. Onze export is dit jaar daarom in week 42 begonnen met het pitloze, rode ras Flame. Kort daarna is ook de export van Sugerones en Early Sweet begonnen, beide pitloze, witte rassen. We verwachten ons seizoen rond week 6 te beëindigen met de rassen Crimson, Jack's Salute, Timpson en Autumn Crisp," legt Arturo uit. 

Avocado's
"We telen uitsluitend Hass avocado's die worden geoogst in de maanden juni, juli en augustus. Een voordeel van deze periode is dat onze export start na de piek en tegen het einde van de Peruaanse export. Bovendien valt ons seizoen voor de grote hoeveelheden uit Chili op gang komen waardoor we in een gunstige positie verkeren. We hebben onze export naar bestemmingen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Europa dit seizoen vergroot ten opzichte van vorig jaar. We zijn van plan om volgend seizoen ook te starten met de export naar China. Alle avocado's die wij oogsten, hebben een minimum drogestofgehalte van 21,5%, waarmee ze voldoen aan de standaarden van ProHass. 

"Vorig jaar groeide de export met 11%, wat neerkomt op 170.625 ton. Ook dit jaar groeide de export met ruim 25% en kwam deze boven de 220.000 ton uit. Deze groei is te danken aan de toename van de wereldwijde consumptie maar ook aan de toegang tot nieuwe markten zoals China." Blauwe bessen
Onlangs is het bedrijf ook begonnen met de export van blauwe bessen. "We telen verschillende rassen, waaronder Ventura, Emerald, Snowchaser, Jewel en Biloxi. Ons seizoen loopt van augustus tot eind december. Onze blauwe bessen onderscheiden zich in kwalitatief opzicht van andere blauwe bessen die in Peru geteeld worden. Dit is te danken aan het feit dat ze in Ica worden geteeld, waar wij één van de weinige blauwebessentelers zijn. Het overgrote deel van de plantages is gevestigd in Trujillo, terwijl wij ons zuidelijker bevinden, wat meer koude uren betekent en dus ook een hoge brix."

Voor meer informatie:
Arturo Hoffmann Harrison
Agricola Don Ricardo
Ica, Peru
E: ahoffmann@adr.com.pe
T: (+511) 3729393

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018