Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Daling van 30% tot 40% verwacht

Zuid-Afrikaans mangoseizoen begonnen

In Zuid-Afrika is het mangoseizoen twee weken geleden begonnen met de eerste oogst Tommy Atkins en Zill uit Hoedspruit in Limpopo en Onderberg in Mpumalanga. 



Het ziet er naar uit dat het een minder goed jaar voor de mangosector zal worden na de recordoogst van vorig jaar toen de leden van de South African Mango Growers'Association (SAMGA) tezamen 77.000 ton mango's produceerden. Dit werd nog aangevuld door de informele sector, die veelal mango's teelt voor de productie van atchar, een pittig tafelzuur, waarmee de totale Zuid-Afrikaanse mangoproductie in 2016-2017 op zo'n 80.000 tot 90.000 ton kwam. 

Als gevolg van meerdere factoren, zoals de watertekorten in de regio Onderberg, de hagel in de regio Hoedspruit en de rustperiode van de bomen na de recordoogst van vorig jaar, houdt SAMGA dit jaar rekening met een daling van 30% tot 40%. 
Momenteel plukken telers selectief maar de piek van de Tommy Atkins, wanneer er alleen al op de markt in Johannesburg dagelijks 50.000 tot 60.000 dozen van 2 tot 4 kilo binnenkomen, wordt de derde en vierde week van januari verwacht. De export begint meestal rond week 51, wanneer er voldoende volumes beschikbaar zijn. 

Voor meer informatie:
Pieter Buys
South African Mango Growers' Association
Tel: +27 15 306 6240
Publicatiedatum: