Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: meer diefstal van avocado's

Onlangs begon in Malaga het seizoen voor avocado's. Sindsdien zijn ook al de eerste gevallen van diefstal op het veld naar voren gekomen. Telers in de provincie zijn erg ongerust. Het laatste geval werd gemeld door een teler in de gemeente van Torrox. Er werd bij hem voor ongeveer 1.000 kilo aan avocado's gestolen. Gezien de huidige prijs bij telers op dit moment iets hoger is dan €3,30 per kilo, hebben de gestolen avocado's een marktwaarde van minstens €3.000.

Het incident in Torrox staat echter niet alleen. In Estepona heeft een avocadoteler in minder dan een maand tijd al drie keer te maken gehad met diefstal. Vergelijkbare situaties hebben zich voorgedaan in andere avocado-teeltgebieden, zoals in Vélez-Málaga, waar de avocadoteelt fors is uitgebreid. 

De lokale politie heeft daarom speciale surveillance opgezet, waarbij gebruik wordt gemaakt van een helikopter die 's nachts over de teeltgebieden vliegt. Omdat avocado's langere tijd aan de bomen kunnen blijven hangen, moet deze surveillance voor langere tijd in stand worden gehouden.

Volgens de sector komen de prijzen in verband met de huidige sterke vraag naar avocado's op de Europese markt neer op recordhoogtes. Zelfs de minder populaire groene avocado-soorten zijn nu duurder dan in het vorige seizoen. Sommige experts denken dat de prijs voor Hass-avocado's bij telers dit jaar hoger gaat zijn dan €4 per kilo.

Bron: diariosur.es

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018