Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kameroen exporteert jaarlijks 300.000 ton bananen naar de EU

Gemiddeld exporteert Kameroen jaarlijks 300.000 ton bananen naar de Europese Unie. EU-ambassadeur Hans-Peter Schadek, die werkt aan een verbetering van de contacten met de autoriteiten in Kameroen, vertelt dat de samenwerking tussen de EU en Kameroen verschillende sectoren zal versterken. 

Wat betreft de steun aan de bananensector laat Schadek weten dat dit een belangrijk punt is waar al langer aan gewerkt wordt en waardoor de bananenexport naar de EU inmiddels een jaarlijkse hoeveelehid van 300.000 ton heeft bereikt. De samenwerking is bedoeld om de concurrentiepositie van Kameroense bananen te behouden of zelfs te verbeteren zodat deze een betere toegang tot de Europese markt krijgen. Het product is erg populair en heeft als voordeel dat er geen quota en importheffingen voor gelden dankzij de Economische Partnerschapsovereenkomst die per 4 augustus 2016 in werking is getreden."

Publicatiedatum: