Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU wil invoercontroles Egyptische druiven schrappen

De Europese Unie heeft ermee ingestemd om Egyptische consumptiedruiven te verwijderen van de lijst van voedingsmiddelen die onderworpen moeten worden aan striktere invoercontroles, aldus minister Abdel-Moneim El-Banna van Landbouw.

Het Permanent Comité voor Planten, Dieren, Voeding en Veevoer van de Europese Commissie stemde voor het schrappen van Egyptische druiven van deze lijst. De verminderde controles zijn mogelijk nu het Ministerie van Landbouw een nieuw beleid heeft ingevoerd op grond waarvan alleen geregistreerde Egyptische telers druiven mogen exporteren.

Het besluit moet nog officieel van kracht worden aangezien het Permanent Comité alleen een adviserende functie heeft. Het huidige inspectieprotocol vereist een verhoogde inspectie van 20% ten opzichte van andere importproducten, wat betekent dat twee van elke tien containers moeten worden geïnspecteerd. Dit meldde Hani Hoessein, uitvoerend directeur van de Agriculture Export Council op de Arabische website van Al-Ahram.

Vorige maand heeft Jordanië een verbod op de invoer van Egyptische aardappelen uit 2016 opgeheven. Eveneens vorige maand kwamen Bahrein, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten overeen om het verbod op de import van Egyptische landbouwproducten in te trekken.
Publicatiedatum: