Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
EU wil invoercontroles Egyptische druiven schrappen

De Europese Unie heeft ermee ingestemd om Egyptische consumptiedruiven te verwijderen van de lijst van voedingsmiddelen die onderworpen moeten worden aan striktere invoercontroles, aldus minister Abdel-Moneim El-Banna van Landbouw.

Het Permanent Comitť voor Planten, Dieren, Voeding en Veevoer van de Europese Commissie stemde voor het schrappen van Egyptische druiven van deze lijst. De verminderde controles zijn mogelijk nu het Ministerie van Landbouw een nieuw beleid heeft ingevoerd op grond waarvan alleen geregistreerde Egyptische telers druiven mogen exporteren.

Het besluit moet nog officieel van kracht worden aangezien het Permanent Comitť alleen een adviserende functie heeft. Het huidige inspectieprotocol vereist een verhoogde inspectie van 20% ten opzichte van andere importproducten, wat betekent dat twee van elke tien containers moeten worden geÔnspecteerd. Dit meldde Hani Hoessein, uitvoerend directeur van de Agriculture Export Council op de Arabische website van Al-Ahram.

Vorige maand heeft JordaniŽ een verbod op de invoer van Egyptische aardappelen uit 2016 opgeheven.  Eveneens vorige maand kwamen Bahrein, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten overeen om het verbod op de import van Egyptische landbouwproducten in te trekken.

Publicatiedatum: 1-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: