Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees van den Bosch, Freeland:

"Prijsniveau prei nog nooit zo laag"

Tholen - Sinds de zomer staat het prijsniveau van prei al onder druk. In deze tijd van het jaar is prei volop in productie en zakt de prijs nog verder weg. "Ik kan me niet herinneren dat prijsniveau ooit zo laag was", vertelt Kees van den Bosch van Freeland. "Prijzen liggen tussen de 10 en 15 cent. Voor de komende 3 weken zie ik daar nog geen verandering in komen."



Vooral in Duitsland is er minder vraag naar prei. Kees: "Ik heb het idee dat Duitse telers hun areaal hebben uitgebreid. Voorheen was er rond deze tijd meer vraag vanuit Duitsland. Daarbij komt dat er in heel Europa vrij veel kilo's per hectare worden geoogst, dus het aanbod is groot."



Prei is een succesvol exportproduct voor Freeland. "De afgelopen jaren hebben we telkens meer kunnen exporteren", besluit Kees. "De export loopt ook dit jaar wel door maar deze komt pas echt op gang wanneer het gaat vriezen. Over een maand kan dus alles anders zijn. Momenteel is Scandinaviƫ het enige lichtpuntje. In deze tijd van het jaar is productie in die landen niet meer mogelijk."



Voor meer informatie:
Freeland
Kees van den Bosch
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
Nederland
T: +31 591 670570
F: +31 591 670579
info@freeland.nl
www.freeland.nl