Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Harold Schuurmans, Westland Mushrooms:

"Prijzen truffels rijzen pan uit door schaarste"

Tholen - Zijn de truffels altijd al een exclusief product, waarvoor de liefhebbers bereid zijn flink in de buidel te tasten. Momenteel is er echt sprake van een tekort in de markt en rijzen de prijzen de pan uit. "De droge zomer in de grootste producerende landen Italië en Spanje heeft zijn sporen nagelaten", constateert Harold Schuurmans van Westland Mushrooms uit De Lier.



"Vindt normaal één persoon met twee honden zo'n 3 kilo witte truffels per week, nu is dat maar 600 gram. In Spanje waren er al helemaal geen herfsttruffels en is men gelijk met de wintertruffels van start gegaan, waarvan de gewichten momenteel variëren van 25 tot 125 gram. In Italië was er een beperkte beschikbaarheid van herfsttruffels, die in de lager gelegen gebieden gevonden worden en worden over twee weken de eerste wintertruffels verwacht, die hoger in de bergen te vinden zijn. Al met al zijn de tekorten enorm. En alternatieven zijn er eigenlijk niet omdat de kenners toch de Italiaanse of Spaanse truffels willen vanwege de smaak", vertelt Harold.



"De prijzen zijn ten opzichte van vorig jaar zelfs verdubbeld. Maar voor klanten is dit geen reden om af te haken. Juist nu vragen de luxere restaurants om truffels, omdat ze trots zijn op het exclusieve karakter van het product. Ze ervaren het echt als de kers op de taart en vormen een 'must have' in het assortiment. Het is een enorme uitdaging om deze vraag in te vullen, maar dat doen we graag. We werken samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers met veel ervaring, die dicht bij de bron zitten. De informatie die zij ons geven omtrent smaak, kwaliteit en beschikbaarheid, spelen wij weer direct door naar onze cliënten. Het komt momenteel echt aan op 'specialisme', al blijven we afhankelijk van wat de natuur ons biedt", besluit Harold.



Voor meer informatie:
Harold Schuurmans
Westland Mushrooms
Jogchem van der Houtweg 12a
2678 AG De Lier
Tel: 0174-240334
info@westlandmushrooms.com
www.westlandmushrooms.com