Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

België: Carrefour wil dat consumenten eigen dozen gebruiken

Spar investeert €50 mln in Kroatië

België: Carrefour wil dat consumenten eigen dozen gebruiken
Carrefour heeft in België een nieuw initiatief opgezet, dat samenvalt met de Europese week voor het verminderen van verspilling. Het plan gaat ervan uit dat consumenten zelf herbruikbare dozen naar de supermarkt meenemen om hun boodschappen in te vervoeren. Het project is begin november van start gegaan bij de Carrefour-hypermarkt in Bierges bij Waver. Later wordt het initiatief uitgebreid naar alle hypermarkten en supermarkten die onder Carrefour Belgium vallen. Tegelijkertijd wordt er bij zo'n zestien Belgische vestigingen geëxperimenteerd met herbruikbare tassen voor groente en fruit. De tassen zijn milieuvriendelijker dan normale boodschappen tassen en kosten €2,40 per vijf, oftewel €0,60 per tas. De tassen zijn van wasbaar materiaal en zijn volgens Carrefour sterk genoeg om meerdere keren te worden gebruikt. (esmmagazine.com

Spar investeert dit jaar €50 mln in Kroatië
Spar heeft in 2017 meer dan €50 miljoen geïnvesteerd in Kroatië. Volgens de CEO van Spar Hrvatska, Helmut Fenzl, is de retailgroep van plan om ook in 2018 te blijven investeren. Het netwerk van Spar in Kroatië bestaat nu uit 103 vestigingen (zowel hypermarkten als supermarkten) en een werkleger van 4.300 stafleden. In het afgelopen jaar heeft Spar zijn uitbreidingen gefocust op de Adriatische kustgebieden van Kroatië. De keten is verder van plan om een hypermarkt te openen in Rijeka, waar €23 miljoen wordt geïnvesteerd. Eerder dit jaar rondde het bedrijf de overname van in Kroatië gevestigde Billa-vestigingen af. Hierdoor is Spar na Konzum en Lidl de derde grootste supermarktketen van Kroatië geworden. (esmmagazine.com

VK: Supermarktketen Booths te koop
De supermarktketen Booths wordt naar verluid ter overname aangeboden voor een bedrag tussen de £130 miljoen en £150 miljoen (tussen de €145 miljoen en de €168 miljoen). De keten was vijf generaties lang een familiebedrijf. In 1847 opende theehandelaar Edwin Henry Booth zijn eerste winkel in Blackpool. De keten is nu uitgegroeid naar 28 locaties in Noord-Engelse steden als Lancashire, Cheshire, Cumbria en Yorkshire. Het bedrijf wordt bij een mogelijke overname bijgestaan door adviseurs van de investeringsbank Rothschild. Op dit moment heeft de familie Booth nog 96% van alle aandelen in handen, terwijl de rest in handen is van medewerkers. Eerder dit jaar moest het bedrijf hulp inroepen van boekhouders, nadat Booths achttien maanden lang in financieel zwaar weer verkeerde. (theguardian.com)

Australië: Woolworths nog niet klaar met herstel
Woolworths is volgens een analyse van de Deutsche Bank nog niet klaar met een volledig herstel van de omzetgroei. Onderzoek wijst uit dat Australische consumenten echter wel meer warm lopen voor de keten. De omzetgroei die Woolworths nu behaalt, gaat voornamelijk ten koste van directe concurrent Coles. "Het marktonderzoek laat zien hoe de reorganisatie van Woolworths en het claimen van meer marktaandeel nog een weg te gaan heeft. Woolworths zit nu nog niet op hetzelfde niveau als Coles," aldus de Deutsche Bank. "Coles is veruit de grootste verliezer, al hebben onafhankelijke retailers en Aldi ook klanten verloren aan Woolworths." De omzet van Woolworths steeg in het eerste kwartaal van het nieuwe fiscale jaar met 4,7% tot AU$9,63 miljard (€6,18 miljard). De like-for-like-omzet steeg met 4,9%. (businessinsider.com.au)

Minder omzet in Deense retailsector
De omzet van de Deense retailsector nam in oktober af, terwijl er in de maand ervoor nog sprake was van een opleving. Dit blijkt uit informatie van Statistics Denmark. De retailomzet daalde in oktober maand op maand met 1,1%, terwijl deze in september juist toenam met 0,7%. De segmenten voor kleding hadden in oktober 5,8% minder omzet, terwijl die van andere sectoren afnam met 0,2%. Jaar op jaar gezien nam de omzet in oktober met 1,8% af, terwijl in september de omzet toenam met 3,0%. (markets.businessinsider.com)

Australië: The Barossa Co-op bijna klar met reorganisatie
Het Australische Barossa Co-op is bijna klaar met zijn reorganisatie in de regio van Nuriootpa. De coöperatie had hiervoor AU$36 miljoen (€23,1 miljoen) geïnvesteerd. Onlangs opende The Barossa Co-op een van de grootste onafhankelijke supermarkten van Australië. De Foodland-vestiging heeft een oppervlak van 4.900 vierkante meter en is 20% groter dan de supermarkt die voorheen op deze locatie stond. Volgens de voorzitter van de coöperatie is daarmee een belangrijke mijlpaal in het reorganisatietraject bereikt. De reorganisatie ging 18 maanden geleden van start en moet in het eerste kwartaal van 2018 worden afgerond. (adelaidenow.com.au

Canada: Loblaw kijkt vooruit op trends in 2018
Het Canadese Loblaw heeft met behulp van chefkoks, voedingsdeskundigen en academici vijf belangrijke trends voor 2018 gedefinieerd. Deze trends zijn onder andere meer bewustzijn van consumenten over verspilling, het herontdekken van oude tradities, af en toe zelfverwennerij, een behoefte aan snel te breiden maaltijden en meer bewustzijn over gezonde voeding. "Met de aankondiging van de Loblaw 2018 Canadian Food Trends hopen we dat we Canadese consumenten aan kunnen moedigen om anders naar hun voeding te kijken," zegt onderdirecteur Greg Ramier. "We hopen dat de trendlijst Canadezen gaat inspireren om nieuwe dingen uit te proberen." (canadiangrocer.com)

Canada: Sobeys saneert 800 banen
Het Canadese Sobeys gaat in het kader van reorganisatie 800 banen saneren. De ontslagen gaan in heel Canada vallen. Sobeys wil de opzet van het bedrijf veranderen van regionaal gerichte keten naar een beter functionerende onderneming. Eerder dit jaar maakte Sobey met de nieuwe CEO Michael Medline aan het roer de plannen van het reorganisatieplan bekend, dat de werktitel Project Sunrise heeft gekregen. Het doel van het project is dat de bedrijfsvoering efficiënter wordt en dat er met 2020 voor CA$500 miljoen (€331,3 miljoen) aan jaarlijkse kosten wordt bespaard. Sobeys is dan als nationale organisatie beter in staat om meer te investeren in het verbeteren van de omzet en winstmarges, terwijl Sobeys nu nog een verzameling is van regionaal opererende bedrijven. (igd)

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018