Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VS belangrijkste bestemming Peruaanse asperges

Volgens de Association of Exporters (ADEX) bedroeg de uitvoer van Peruaanse asperges tussen januari en september 2017 zo'n 358,5 miljoen dollar (301 mln euro), ofwel 5,9% minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens de voorzitter van de landbouwcoöperatie in San Borja had deze daling twee oorzaken: stagnerende productie als gevolg van de hoge leeftijd van de plantages, wat resulteert in lagere oogsten en de hoge temperaturen ten gevolge van El Niño, waardoor de productie nog verder afnam.

Ondanks het feit dat de vraag met 1,5% daalde, waren verse asperges het belangrijkste product met 265 miljoen dollar (223 mln euro), ofwel 74,1% van het totale bedrag. Op de tweede plaats kwamen geconserveerde asperges met 70 miljoen dollar (59 mln euro), een afname van 20,4%. Op de derde plaats stonden diepgevroren asperges met een omzet van 23 miljoen dollar (19 mln euro), een daling van 1,9%.

Markten
Volgens ADEX Data Trade waren de Verenigde Staten de belangrijkste importeur van Peruaanse asperges; de export naar dat land bedroeg tussen januari en september 184 miljoen dollar (155 mln euro). Peru exporteert asperges naar nog 45 andere markten, inclusief Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Japan en anderen.

Bron: elninea.pe

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018