Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Manfred van der Vlag, Sweet Fruits:

"Ondanks grote aanvoer neemt markt Braziliaanse mango's goed op"

Tholen - Momenteel arriveren flinke volumes Braziliaanse mango's op de Europese markt. "Het seizoen zit nu in zijn piek. Maar ondanks de behoorlijke volumes neemt de markt de mango's goed op. Dat geldt in feite voor heel Europa, zowel Rusland, Duitsland als het Verenigd Koninkrijk doen goed mee", constateert Manfred van der Vlag van Sweet Fruits S.A, onderdeel van de Braziliaanse Secchi Agricola-groep met vestigingen in Portugal en Nederland.



"Het prijsniveau ligt op een iets lager niveau dan vorig jaar en de kwaliteit is redelijk tot goed. Ik zie de markt ook niet 1-2-3 slechter worden. Wel zullen het seizoen op tijd afsluiten, ik verwacht dat we medio december min of meer klaar zijn met de grote volumes van Braziliƫ", zegt Manfred. "De Peruaanse aanvoer is wat vertraagd, maar wij hebben nooit zo'n hoge pet op van de eerste mango's uit Peru. Pas medio januari worden die interessant."



Sweetfruits zet zich onverminderd in om haar concept met de boomgerijpte Palmer-variƫteit te promoten. "We zien dat in het noorden de Kent nog steeds de meest populaire mango is, maar we zien bij de ketens waar wij mee werken dat de Palmer aan populariteit wint. Dat heeft tijd nodig, maar we verwachten dat de combinatie van boomgerijpt en leuk geprijsd uiteindelijk toch de doorslag gaat geven!"

Voor meer informatie:
Sweet Fruits, S. A.
Westerstraat 154
7811 MV Emmen |
T.: +31-591-745111
manfred@sweetfruits.pt
www.sweetfruits.pt