Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China: prijzen voor verse gember lijden onder schommelingen

In China zijn de verse gemberprijzen bij groothandelaren onlangs gedaald. In sommige teeltgebieden is de groothandelsprijs met meer dan 20% afgenomen. Mensen in de sector maken zich zorgen over hoe de prijzen voor verse gember te veel te lijden hebben van de sterke prijsschommelingen. De gemberprijzen van dit jaar zijn in verhouding tot die van vorig jaar niet goedkoop. Statistieken laten zien dat de retailprijzen voor verse gember uit Linyi in oktober 2016 neer kwam op 6,06 yuan (€0,77) per kilo. De prijzen zijn nu in vergelijking met die van toen toegenomen met 33,33%

De prijs voor verse gember was vanaf de tweede helft van 2013 tot 2014 aan de hoge kant. Analisten denken dat veel gembertelers toen veel winst hebben gemaakt. Veel telers wilden op deze trend inspringen en begonnen meer gember aan te planten. Het Chinese areaal voor de teelt van gember breidt zich nog steeds uit en het algehele aanbod van gember neemt steeds verder toe.

De prijzen op de markt zijn de afgelopen jaar goed geweest. Gembertelers besloten toen om wat minder omzet te draaien, zodat een overschot aan gember op de markt kon worden vermeden. Ze hebben toen grote volumes aan gember in opslag geplaatst, waardoor het huidige beschikbare aanbod aan gember vrij groot is gebleven. 

De grote hoeveelheden aan verse gember die nu op de markt komen, verergeren de verzadiging van de vraag. Vanaf het moment dat de gemberoogst van oktober 2015 in opslag ging is er sprake van een aanbod in China dat duidelijk meer is dan dat de vraag aan kan. Mogelijk neemt de vraag toe nu kouder weer zich aandient. In dat geval krijgen de prijzen voor gember mogelijk een kleine opleving.

Bron: Yangcheng Evening News

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018