Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zwitserland: areaal vroege aardappelen moet gereduceerd worden

Vertegenwoordigers van de teelt en de handel hebben het vroege aardappelconcept 2018 goedgekeurd. Het doel is een teeltplanning die is afgestemd op de behoefte. Voor volgend jaar wil men het teeltgebied reduceren.

Het concept blijft onveranderd ten opzichte van de voorgaande jaren, deelt Swisspatat mee. De volledige verzorging van de markt met inheemse, vastkokende aardappelen met een vaste schil tijdens de overgangsfase van aardappelen uit opslag naar Zwitserse aardappelen van de nieuwe oogst, stelt de branche ieder jaar weer voor een nieuwe, grote uitdaging.

Om ervoor te zorgen dat de markt zo vroeg mogelijk van Zwitserse aardappelen voorzien kan worden, is het belangrijk dat er in de vroege gebieden ook vroegrijpe aardappelrassen geteeld worden.

Volgens Swisspatat heeft het vroege aardappelareaal in 2017 de uiterste limiet bereikt. Slechts dankzij de lege opslagruimtes kon de gehele oogst verkocht worden. Het areaal voor 2018 moet perse iets gereduceerd worden om een gezonde vraag- en aanbodsituatie te kunnen behouden.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018