Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: druivenoogst in Piura daalt 30%

De opbrengst van consumptiedruiven per hectare is in de Peruaanse regio Piura met 50% afgenomen. De reden hiervoor is de aanwezigheid van El NiƱo aan de Peruaanse kust. Doordat het totale areaal echter is toegenomen zal het aanbod aan consumptiedruiven ten opzichte van 2016 afnemen met slechts 30%.

Dit werd gemeld door Lionel Arce Orbegozo van het Peruaanse bedrijf Beta Agroindustrial Complex. Hij benadrukte dat zijn bedrijf in Piura net zo goed is getroffen als de rest van de regio.

"Door de excessieve neerslag en de hoge wolken zijn er minder trossen per plant gegroeid. Dit heeft geleid tot een verminderde opbrengst," aldus Lionel Arce Orbegozo.

Het Beta Agroindustrial Complex had in Piura een areaal van 500 hectare voor consumptiedruiven. Hiervan was 400 hectare gewijd aan Seedless en 100 hectare aan Red Globe. Van het areaal dat in deze regio is aangeplant is volgens Lionel 400 hectare in het vorige seizoen in productie gegaan.

Telers verwachten goede prijzen
De directeur van het Beta Agroindustrial Complex is echter positief over de markt. Hij verwacht dat door het verminderde aanbod de prijzen voor consumptiedruiven op de internationale markt beter gaan zijn dan vorig jaar.

"De VS heeft een normaal seizoen en we hopen dat dit iets eerder afloopt dan normaal. Tegelijkertijd is het seizoen in Chili iets vertraagd. Als gevolg hiervan verwachten we dat de prijzen hoger gaan zijn," aldus Lionel.

Bron: agraria.pe
Publicatiedatum: