Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, Luba Fresh:

"Steeds meer concurrentie uit Azië met Egyptische aardbeien"

Tholen - De eerste Egyptische aardbeien zijn deze week weer gearriveerd op de Europese markt, zo ook bij Luba Fresh. "We hebben drie tot vier keer per week aankomsten", vertelt Lucien de Wit. "Het Egyptische aardbeienseizoen start altijd op een mooi moment, omdat het Hollandse seizoen aflopend is en er eigenlijk geen alternatief is in de markt. Tot Spanje op de markt komt, is Egypte de belangrijkste leverancier."



Wel zijn er meer kapers op de kust. "Er komt steeds meer concurrentie vanuit Azië. Er gaan veel Egyptische aardbeien naar bestemmingen als Hong Kong en Singapore toe en ook Rusland is een goede afnemer", vertelt Lucien. Waar andere productielanden steeds meer switchen naar ander zachtfruit, blijven de Egyptische telers de aardbei trouw. "Men slaagt er ook in om een kwalitatief goed product op de markt te zetten met sterke soorten als Fortuna en Festival."

De producties liggen dit jaar op een goed niveau. Prijzen liggen op een niveau tussen de 13 en 15 euro. "De grootste probleem is in deze periode altijd de capaciteit van de luchtvracht, zeker nu er een aantal vluchten uit Caïro zijn geschrapt", vertelt Lucien. "Maar de vraag is goed. Wij hebben zowel in het binnenland als op de exportmarkten klanten voor Egyptische aardbeien en verkopen ze zelfs naar snijderijen."

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
Fax: 077-777 7725
L.deWit@LuBaFresh.com
www.LuBaFresh.com