Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar biologische appel blijft groeien

Het komende seizoen hoopt men in de Amerikaanse staat Washington 360.000 ton biologische appelen te oogsten. Viva Tierra is gespecialiseerd in 100% biologische producten, onder andere appelen. "Er is geen enkele aanwijzing dat de vraag naar biologische versproducten, zoals appelen, zal afnemen," aldus Luis Acuña, de directeur van dit bedrijf.



Viva Tierra werkt met telers in Noord- en Zuid-Amerika. Volgens Acuña is de oogst aan biologische appelen in Washington iets hoger dan vorig jaar. "De Granny Smith is een zeer populaire biologische appel en de Cripps Pinks worden ook steeds populairder."



Markten overzee
"Onze verkopen aan Azië, Maleisië en Taiwan in het bijzonder nemen toe," zei Acuña. China is een andere potentiële markt, maar er zijn nog steeds discussies gaande tussen China en de VS met betrekking tot het openstellen van de Chinese markt voor biologische appelen uit Amerika. Niet alleen Azië, maar ook Europa is dit jaar een van de bestemmingen. De nadelige effecten van de vorst in Europa heeft verkoopmogelijkheden gecreëerd voor het Amerikaanse handelsbedrijf. "Er zijn mogelijkheden, voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, door tekorten aan fruit daar."



Vorst zuidelijk halfrond
Terwijl de oogst op het noordelijk halfrond in volle gang is, bevindt het zuidelijk halfrond zich midden in de bloeiperiode, waar helaas enkele periodes van nachtvorst voorkwamen. "Hoewel onze telers in Chili niet werden getroffen door de vorst, is het te vroeg om een prognose te geven van de oogst op het zuidelijk halfrond."



De fruithandelaar streeft altijd naar een goede balans tussen vraag en aanbod, zodat er een win-win-situatie ontstaat voor alle betrokkenen, van de teler tot aan de klant. "Onze consumenten zien dat onze telers iets terugkrijgen. Het is geen eenzijdige manier van zakendoen," aldus Acuña. Viva Tierra verkoopt ook biologische peren, kiwi's, uien en andere seizoensgebonden verse biologische producten.

Voor meer informatie:
Luis H. Acuña
Viva Tierra Organic, Inc. 
Publicatiedatum: