Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Iets anders dan wijn of chocola. Fruitcadeau's winnen terrein

Video: Veel fruit in cadeauverpakkingen in Sjanghai

Tijdens de tweede dag van Mac Fruit Attraction China in Sjanghai, waren er veel (Chinese) exposanten aanwezig die op deze beurs de meest uiteenlopende geschenkverpakkingen voor fruit presenteerden. Tenminste 75% van de exposanten (producenten of handelaars) beschikte hierover, wat niet zozeer duidt op een trend maar op een echte stijl.



Kiwi's, appelen, aardbeien, kersen, meloenen: het zijn slechts een aantal mogelijkheden die we op de beurs in Sjanghai hebben gezien. Renzo Piraccini, directeur van Macfrut, is al enkele jaren bekend met dit fenomeen. "Voor speciale gelegenheden is het geven van een mooie fruitmand een gebaar van grote hoffelijkheid. Hier bij Mac Fruit Attraction China zijn ze in alle soorten en maten te koop. Het is echter niet goedkoop, afhankelijk van wat erin zit".



Het is een product voor de midden- en hogere sociale klasse en wint in China steeds meer terrein. Hoewel het daar nog niet de meerderheid van de bevolking bereikt, betreft het toch een grote markt van miljoenen mensen.



Een handelaar zei dat hij het fantastisch zou vinden om verpakkingen met Italiaans fruit op de markt te brengen, aangezien een deel van de bezoekers enthousiast zijn over Italiaanse producten. Volgens de handelaar is het probleem dat er bijna niks kan worden geïmporteerd en dus is het moeilijk om dit te realiseren.



Een aantal verpakkingen waren spectaculair, vooral die met aardbeien die als chocolaatjes zijn neergelegd op een laag schuimrubber dat het fruit beschermt. Voor een fruitcadeau moet het fruit niet van goede maar van uitzonderlijke kwaliteit zijn. Je kunt het je niet permitteren dat een stuk fruit melig is of erger nog, aan het rotten is. De retailprijs is hoog en in de supermarkten zijn er speciale secties voor de verkoop van geschenkverpakkingen.



"Ik denk niet dat deze tendens zich op korte termijn in Italië zal verspreiden, maar uit ervaring kan ik zeggen dat het geven van fruit van hoogwaardige kwaliteit altijd een aangenaam gebaar is,'" zegt Piraccini. Wellicht is er iemand die deze weg wil inslaan als alternatief voor traditionele cadeauverpakkingen.

Publicatiedatum: