Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kort Europees importseizoen van gele pitaya

"In de maanden november en december wordt er gele pitaya naar Europa geëxporteerd. Gedurende deze korte periode exporteren wij wekelijks zo'n 5.000 tot 7.000 kilo. Er is maar een kleine markt voor dit exotisch fruit. We bieden de internationale markt een nieuw alternatief met deze pitaya vvariëteit. Rode rassen zijn bekender maar gele hebben een aantal voordelen. Over het algemeen hebben ze grotere maten, is de kwaliteit beter en is het fruit ook langer houdbaar," vertelt Bayron Ortiz van Organpit uit Ecuador. 



Sinds kort staan de Verenigde Staten de import van gele pitaya uit Ecuador toe. "Het feit dat we toegang tot deze markt hebben, is belangrijk voor ons. De markt is pas net open en nu exporteren we wekelijks al 5.000 kilo. Toch blijft Hongkong onze belangrijkste exportmarkt met volumes van 10.000 kilo per week en dat jaarrond. Op de Aziatische markt is deze fruitsoort een vertrouwd product, vandaar dat we erg enthousiast zijn om de Chinese markt te betreden. We hopen dat dit in januari zal gaan gebeuren."

Tot slot vertelt Bayron dat hoewel zijn bedrijf al twintig jaar bestaat, het blijft werken aan verbetering en het verhogen van de productie. "Wanneer we toegang tot de Chinese markt krijgen, moeten we goed voorbereid zijn," aldus Bayron. 

Voor meer informatie:
Bayron Ortiz - Export manager
Organpit
Ecuador
T: +593 32312125
E: bortiz@organpit.com
www.organpit.org
Publicatiedatum: