Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Farah Abou El Roub, Valstar:
“Boerenkool steeds populairder in het Midden-Oosten”
Tholen - Boerenkool is momenteel volop beschikbaar en kent een groeiende populariteit in Amerika. Maar ook in het Midden-Oosten is boerenkool populair. Dat vertelt Farah Abou El Roub, werkzaam als accountmanager Midden-Oosten bij Valstar. "Wij als Valstar zijn continu op zoek naar nieuwe producten en ideeën om daarmee onze klanten in het Midden-Oosten te voorzien van interessante en succesvolle producten."
Nieuwsgierig
Vooral Green Kale, de doorsnee boerenkool zoals we die in Nederland kennen, is gewild. De wat nieuwe variëteiten zoals Cavolo Nera en Red Kale worden minder vaak afgenomen. Farah: "Klanten zijn er wel nieuwsgierig naar en dan sturen we een sample zodat ze dat kunnen uitproberen. Hier wordt altijd positief op gereageerd."
Chique
Waar de toenemende populariteit vandaan komt, kan Farah niet met zekerheid zeggen. "Het heeft mij ook wel verbaasd. Maar boerenkool staat natuurlijk bekend als een heel gezond product en je kunt het goed verwerken in allerlei gerechten, ook in de Oosterse", vertelt ze. Farah's roots liggen in Jordanië en wanneer ze daar op vakantie is, komt ze deze 'Hollandse kost' voornamelijk tegen in hotels en chiquere aangelegenheden. "Ik zie het nog niet op de lokale markten maar de retail neemt het steeds vaker op in het assortiment."