Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




'Verse smoothies even gezond als onbewerkt fruit''

Het drinken van een smoothie is een gemakkelijke en lekkere manier om voedingsstoffen binnen te krijgen. Volgens Dr. Francisco Artés Hernández,  van de Universiteit van Cartagena, blijft het overgrote gedeelte van de gezonde voedingsstoffen behouden als de smoothie gelijk na de bereiding wordt geconsumeerd.



Toch blijven niet alle voedingsstoffen behouden in een smoothie, zoals bijvoorbeeld vitamine C, die al tijdens het bereidingsproces begint te vervliegen. Artés Hernández: ''Als de celstructuur van vitamine C wordt verbroken, zal deze gevoelige organische stof met hoge snelheid afbreken.''

''Ondanks dat'', zegt hij, ''kan deze natuurlijke afbraak vertraagd worden door middel van innovatieve bewerkingsbehandelingen.'' Hiermee kan de houdbaarheid van de smoothie verlengd worden. Bijvoorbeeld, een smoothie op basis van tomaat bevat een lycopeengehalte dat normaliter 28 dagen bewaard blijft. Deze periode kan tot 58 dagen verlengd worden door de smoothie tijdens het bereidingsproces licht te pasteuriseren, gebruikmakend van een alternatieve warmtebehandeling, zoals de magnetron.

Smoothies kun je het beste 's ochtends nemen
Een smoothie op basis van groenten en fruit kun je het beste 's morgens vroeg nemen. Met een lege maag is de absorbering van voedingsstoffen veel hoger. ''Op je nuchtere maag bieden smoothies de nodige vitamines, antioxidanten, mineralen, enzymen en natuurlijke vezels, die bijdragen aan de gezondheid van je immuunsysteem. Daarnaast geeft het je volop energie om de dag te beginnen.'', vertelt Artés Hernández.



Publicatiedatum: 23-11-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: