Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

EFSA bepreekt aanpak van voedselveiligheid tijdens bezoek aan China

Wereldwijde uitdagingen vereisen wereldwijde oplossingen. Dat is de boodschap die de EFSA eerder deze maand tijdens een bezoek aan China overbracht. Als onderdeel van het weekprogramma nam de EFSA deel aan evenementen en ontmoetingen met hun Chinese, Europese en internationale partners, waarbij de noodzaak werd besproken van internationale harmonisatie van risicobeoordeling en -communicatie inzake voedselveiligheid.EFSA's uitvoerend directeur Bernhard Url zette de toon tijdens de 11e China International Food Safety & Quality Conference, die op 1-2 november in Beijing plaatsvond. Hij riep op tot een internationale aanpak van voedselveiligheid in een steeds complexere omgeving die wordt gekenmerkt door nieuwe risico's, verminderd maatschappelijk vertrouwen en krimpende overheidsbudgetten.

In zijn keynote speech, die goed werd ontvangen door de bijna 700 internationale deelnemers, zei dr. Url: "Wereldwijde uitdagingen vereisen wereldwijde oplossingen. Om de uitdagingen en kansen aan te pakken waarmee voedselveiligheidsregelgevers over de hele wereld worden geconfronteerd, moeten we gemeenschappelijke oplossingen vinden, verbinden en samen ontwerpen."

Harmonisatie van risicobeoordeling en -communicatie
De boodschap van dr. Url werd verder besproken in een seminar over de 'wereldwijde harmonisatie van beginselen en methoden voor risicobeoordeling van chemische stoffen in levensmiddelen', georganiseerd door de EFSA, het Chinese nationale centrum voor de risicobeoordeling van voedselveiligheid (CFSA), het Franse agentschap ANSES voor voedselveiligheid, milieu, gezondheid en veiligheid op het werk, en het Duitse federale instituut voor risicobeoordeling (BfR).

Een belangrijke mijlpaal voor meer internationale harmonisatie werd bereikt door de lancering van twee nieuwe internationale contactgroepen, over methoden voor risicobeoordeling van chemische stoffen in levensmiddelen en over risicocommunicatie.

Verder zat er een workshop over 'wereldwijde strategische risicocommunicatie over voedselveiligheid' in het programma, georganiseerd door EFSA, Peking University en CFSA. Het bracht internationale communicatiedeskundigen samen met Chinese academici om standpunten uit te wisselen.

Bron: EFSA

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018