Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aldus Eurotec over het intern transportmiddel Lowpad

"Automatisch geleid voertuig is veel lager dan gangbare modellen"

Eurotec lanceert Lowpad: een erg laag AGV (Automatisch Geleid Voertuig) voor intern transport, zo laat Eurotec weten. Met de lancering van de Lowpad, die een hoogte kent van 12 centimeter, zet Eurotec een lage AGV (Automatisch Geleid Voertuig) in de markt. Doordat de Lowpad tot 30 centimeter lager is dan gangbare AGV's, luidt Eurotec een nieuw tijdperk in voor goederenvervoer in magazijnen, laat het bedrijf zelf weten.


De kleine Lowpad onder de karren.

Geen verandering
Voor het gebruik van de Lowpad hoeven geen veranderingen aangebracht te worden in de infrastructuur van het magazijn: positiebepaling van de Lowpad gebeurt draadloos. De Lowpads worden bestuurd door bovenliggende software, die door Eurotec naadloos geÔntegreerd kan worden in het bestaande systeem van de klant. Het Lowpad-systeem is schaalbaar en bovendien zijn de modellen vanwege hun beperkte hoogte geschikt voor de meest uiteenlopende typen magazijnkarren. 


De Lowpad is 12 centimeter hoog.

Binnen de AGV-markt bemerkte Eurotec een behoefte aan meer gebruiksflexibiliteit, zo laat het bedrijf weten De Lowpad is daarom uitgebracht in een serie van diverse modellen voor verschillende toepassingen. De diverse Lowpad-voertuigen zijn parallel inzetbaar. Zo kunnen de Lowpads veel taken uitvoeren die de fysieke werkzaamheden van orderpickers verlichten en magazijnefficiŽntie verbeteren. 

Scansysteem
Met behulp van een scansysteem en afzonderlijk aangedreven wielen, baant de Lowpad zich volgens Eurotec veilig zijn weg door het magazijn. Tijdens het transporteren kiest de Lowpad daarnaast altijd de efficiŽntste route, zo geven zij aan. Bovendien kan de Lowpad gebruikt worden voor orderpickmethodes zoals bijvoorbeeld het goods-to-person-concept. Hierdoor kan orderpicking tot 70 procent efficiŽnter verlopen. Daarnaast creŽert de geringe hoogte van de Lowpad ook extra verticale opslagruimte. Zo kan de magazijncapaciteit nog eens vergroot worden met 20 procent.


Lowpad van Eurotec.

Voor meer informatie:
Lowpad

Eurotec BV
Van Beukelaarweg 45
2971 VL Bleskensgraaf (Nederland)
T: +31 (0)184 69 11 05

Publicatiedatum: 27-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: