Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Trend gesignaleerd tijdens FuturPera in Ferrara

Opmars van peren met rode schil

In tegenstelling tot nu zullen er in de toekomst steeds meer rode peren op de markt komen. Tijdens FuturPera, een internationale perenbeurs die onlangs plaatsvond in Ferrara, werd duidelijk dat de rode perenvariant bezig is met een opmars.

De aanwezigheid van peren met een rode schil was duidelijk zichtbaar, bij de tentoonstelling en ook bij de stands. Van alle rassen was Falstaff degene die er uitsprong. Deze peer wordt al een aantal jaar verbouwd.


De tentoonstelling op FuturPera

Falstaff is een peer die veel voldoening kan geven, maar hij moet op een professionele manier worden verbouwd. Kenmerkend zijn de rode schil en de knapperigheid van het vruchtvlees, dat een zoete smaak heeft en een goede zuurbalans. De peer moet op het juiste moment geoogst worden: het is niet goed als hij te vroeg wordt geplukt (dat geldt voor al het fruit). De peer brengt zijn geld op, ook in de koelcel. De peer is echter niet geschikt voor hobbytelers.


De Falstaff, geselecteerd bij Crea in Forlì door Lorenzo Rivalta

"De productiviteit is verhoogd, net als het kaliber, maar dat kan alleen als er goed wordt gesnoeid. Te veel snoeien is funest voor de peer, in tegenstelling tot de Abate peer. De planten moeten worden gekweekt op 'oud hout'. Er word gesnoeid in fases en de vruchten worden gedragen op takken van twee à drie jaar oud", zegt een boer over de Falstaff peer.

Het Falstaff ras wordt op communautair niveau beschermd door Crea in Forli en is toegekend als exclusief marketing- en fruitverrijkingsplatform aan Newplant, het consortium van Apo Conerpo, Apofruit en Orogel Fresco voor wereldwijd onderzoek naar nieuwe fruitrassen.


De Duitse Alessa peer

Eén van de stands was volledig gewijd aan de rode Alessa, een in Duitsland geselecteerd perenras. De telers verzekeren ons dat het een productief ras is, met een schitterende rode kleur en een heerlijke smaak. Net zoals bij alle peren is ook bij deze peer is het advies om hem niet voor december te verkopen zodat hij koelcel verder kan rijpen.Andere peren met een rode schil of roodachtige kleuren die werden tentoongesteld waren de Cascade, Aida, Harovin Sundown, Grafin Gepa, Hartmann en de Hw623.

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018