Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
China: Grote prijsdaling knoflook

In november vorig jaar steeg de knoflookprijs van 12,1 naar 14,6 RMB per kg (van 1,55 naar 1,87 euro). In november 2017 daalde de prijs flink naar 3,4 5,4 RMB per kg (0,44 0,69 euro), een derde tot een kwart van de eerdere prijs.

In d Chinese knoflookhoofdstad -het dorp Jin in de provincie Shandong- is de knoflookprijs stabiel gebleven op 14 RMB per kg (1,80 euro) van september 2016 tot maart 2017. Sindsdien is de prijs in april en mei gestegen naar 21 RMB per kg (2,70 euro). Dit was de hoogste prijs in bijna 5 jaar, maar deze bleef niet lang gehandhaafd. De prijs is sindsdien alleen maar gedaald.

De reden voor de grote prijsschommelingen van knoflook ligt voornamelijk in de sterke fluctuaties van de productiehoeveelheden in de belangrijkste teeltgebieden. Volgens statistieken van het lokale Department voor Landbouw was de winter van 2015 de koudste in meer dan 40 jaar, wat een ernstige vermindering van de knoflookoogst veroorzaakte in 2016. Natuurlijk stegen de knoflookprijzen hierdoor drastisch. De geschiedenis leert ons dat na een sterke prijsstijging altijd een even sterke prijsdaling optreedt. Na de prijsstijging van 2016 hebben telers in heel China en met name in gebieden die grenzen aan de belangrijkste teeltgebieden hun areaal aan knoflook flink vergroot. Daarbij kwam dat de lente dit jaar vrij warm was, met veel regen, wat zeer gunstig was voor de groei van de knoflook. Als gevolg hiervan is de totale knoflookoogst in de vier belangrijkste teeltgebieden hoger dan 6,3 miljoen ton. Dit is een relatieve stijging van 30% ten opzichte van 2016.

Bron: www.cfi.net.cn

Publicatiedatum: 24-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: