Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aart Blom, Fruitpartners Blom:

"Het zal een rustige zomer worden in het hardfruit"

Tholen - De situatie op de appelmarkt is momenteel erg uniek te noemen. "Andere jaren had je altijd wel een teeltgebied met minder productie, maar nu is er in heel Europa wat aan de hand. De oogst is echt enorm klein en het seizoen van appelrassen als Rode Boskoop, Elstar, Comice, maar ook de Gieser-Wildeman zal snel voorbij zijn. Het zal een rustige zomer worden in het hardfruit", verwacht Aart Blom van Fruit Partners Blom uit Deil.



"De prijzen van de appelen zijn om die reden snel omhoog gegaan en ondanks de hoge prijzen zijn er in Nederland toch regelmatig supermarktacties geweest. Blijkbaar nemen de retailers dan toch met minder marge genoegen", constateert Aart. "Op dit moment is het allemaal wat rustiger geworden, wat wellicht ook een gevolg is van de nadruk op de citrusacties in de supermarkten. Maar misschien is dat voor de appelen nog wel gezond, want anders zijn we nog eerder leeg. Ik ben ben wel benieuwd wat dit in het voorjaar gaat betekenen voor de overzeese appelaanvoer."



"De perenprijs is redelijk stabiel. Tijdens de pluk was er zoveel stemming op de appelmarkt, dat er ook wat meer voor de peren werd gegeven, maar dat komt er nu niet helemaal uit. Het suikerniveau en de smaak is over het algemeen goed, maar met de kwaliteit en het uitstalleven is het opletten geblazen. Mijn advies aan de telers is dan ook om door te blijven ruimen. De vraag naar peren is wel Europa-breed."

Voor meer informatie:
Fruitpartners Blom
Hooiweg 16a
4158 LE Deil
Tel: 0345-651311
Aart3@fruitpartnersblom.nl
www.fruitpartnersblom.nl