Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
BelgiŽ gaat per 1 januari tol heffen op BE-combinaties

De drie Belgische gewesten (Brussel, Vlaanderen en WalloniŽ) hebben onlangs besloten om per 1 januari 2018 tol te gaan heffen op BE-combinaties. Dit zal op dezelfde wijze gaan als nu al voor vrachtauto's wordt gedaan: middels een tolkastje zo meldt Evofenedex.

Trekker
De tol is van toepassing op voertuigen van het type oplegger trekker. Dit is terug te vinden op het kentekenbewijs: voertuigcategorie N1,  carrosserietype BC. Dit betreft dus alle vormen van oplegger trekkers zoals ook de Clickstar en soortgelijke voertuigen.

Tolplichtig
Het tolkastje (OBU) dient te allen tijde in BelgiŽ aanwezig en in werking te zijn. Ook als er geen gebruik wordt gemaakt van tolplichtige wegen. Het tarief dat van toepassing is, is het tarief voor voertuigen tot 12 ton totaalgewicht. Hierbij is de Euroklasse bepalend voor de definitieve tolklasse waarin het voertuig valt.

Het tolkastje kan op verschillende manieren worden verkregen: via evofenedex, aanbieders als Satellic of Axxes of ťťn van de afgiftepunten aan de grens. Het advies is wel om tot 1 januari het kastje nog niet in te schakelen om te voorkomen dat er ongevraagd tol al wordt geheven terwijl het voertuig nog niet tolplichtig is. Wij kunnen onze leden verder helpen met vragen of uw voertuig tolplichtig is, het verkrijgen van een tolkastje en andere vragen aangaande de tolheffing.

Bron: Evofenedex

Publicatiedatum: 22-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: