Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Peru: bio-bananensector Piura geeft goed voorbeeld

De sector voor biologische bananen in Piura in Peru is een sterk voorbeeld van goede organisatie op nationaal niveau. De regio heeft op dit moment 9.000 hectare aan areaal voor de gecertificeerde teelt van biologische bananen. Volgens ingenieur Abner Acuña Alberca worden de bananen naar verschillende landen in de wereld geëxporteerd. Namens de regionale directeur voor landbouw, Mario Laberry Saavedra, verwelkomde Acuña Alberca in Piura het zesde internationale congres voor biologische bananen (VI CIBAN).

Goed voorbeeld
De VI CIBAN werd gehouden in het auditorium van de nationale universiteit van Piura. Op het evenement waren ongeveer 500 bedrijven aanwezig, die in de regio van Piura verwikkeld zijn in de teelt van biologische bananen. Volgens Acuña Alberca moet de biologische bananensector van Piura worden gezien als een goed voorbeeld. Kleine telers exporteren hun biologische bananen direct naar verschillende landen. Dat is iets dat kleine telers van andere fruitsoorten ook zouden kunnen doen.

Ook gaf Acuña Alberca aan dat de regionale overheid van Piura begonnen is met een investeringsproject voor biologische bananen. Dit project loopt via het regionale directoraat van landbouw. Het project ging in juli 2015 van start en heeft tot nu toe ondersteuning verleend aan ongeveer 8.200 biologische bananentelers in 83 coöperaties in de regio van Piura.

"Ons programma is erg belangrijk in verband met het werk dat we uitvoeren in samenwerking met andere instituten. Samen met instanties als INIA, SENAMHI, SENASA, UNP en PROMPERU helpen we de telers van deze regio," aldus Acuña Alberca.

Bron: diariocorreo.pe

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018