Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Baan kwijt na ongeoorloofd meenemen maaltijdsalades

Bij Hessing is het ten strengste verboden om als werknemer afgeschreven salades mee naar huis te nemen. De rechtbank heeft bepaald dat het bedrijf medewerkers die dat toch doen, niet in dienst hoeft te houden. Hessing moet twee oud-medewerkers hierom wel bijna 50.000 euro aan transitievergoedingen betalen.

Het gaat om twee incidenten waarbij medewerkers van het bedrijf groenten of salades die bedoeld waren voor vernietiging mee naar huis namen. Uit het vonnis blijkt dat Hessing hier zeer strikt in is: er zijn verschillende manieren waarop medewerkers groenten of fruit of salades mee naar huis kunnen krijgen, maar het meenemen van product dat vernietigd moet worden, is vanwege de voedselveiligheid ten strengste verboden. Toch is dat bij beide medewerkers gebeurd.

Hessing stapte naar de rechter om de contracten te laten vernietigen en kreeg daar gelijk in. Volgens de rechter is er geen sprake van diefstal, maar wel van een 'grove schending van de beleidsregels'. Dat is voldoende grond om de arbeidsovereenkomsten te ontbinden. De werknemers tekenden immers elk jaar voor de regels over het meenemen van voedsel en hadden als leidinggevenden een voorbeeldfunctie naar ander personeel.

Omdat er volgens de kantonrechter echter geen sprake is van ernstige verwijtbaarheid of diefstal, behouden de werknemers wel hun recht op een transitievergoeding. Die beslaat bijna 19.000 euro voor de medewerker die bijna 19 jaar bij Hessing werkte en bijna 29.000 euro voor de medewerker die ruim 23 jaar bij Hessing werkte. 

Lees de uitspraken hier en hier.

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018