Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Directe zeeroute naar Europa voor Braziliaans fruit

Maersk Line heeft een directe route geopend naar Europa. Voor de route worden vier schepen gebruikt, die elk een capaciteit hebben van 1.800 TEU. De nieuwe route komt tegemoet aan de logistieke behoeftes van telers die gevestigd zijn in het noordoosten van Brazilië. De vier containerschepen reizen af naar de havens Algeciras, Rotterdam en Tilbury. Ze zijn een alternatief voor het SAMMAX-schip (South American Max), dat eerder de route domineerde dankzij een capaciteit van 8.000 TEU.

Voordelig
"We hebben naar onze klanten geluisterd en besloten om tijd en geld te investeren in de best mogelijke service. De nieuwe opstelling van onze onderneming maakt gebruik van kleinere schepen, die worden ingezet op een directe en meer frequent gebruikte route," zegt Antonio Dominguez van Maersk Line. "Deze nieuwe aanpak is voordelig voor zowel de Braziliaanse telers als voor Europese consumenten. Het zorgt ervoor dat fruit sneller en vaker in Europa aankomt. Als het fruit in de supermarktschappen belandt, is het nog vers en heeft het de beste kwaliteit voor consumptie."

Belangrijke fruitsoorten
De nieuwe dienst is vooral van belang voor het fruitseizoen van Brazilië. Zodoende begon Maersk Line met de route op 11 november en stopt de rederij hiermee met het einde van februari. Telers in de regio's Pernambuco, Rio Grande do Norte, Bahia en Ceara hebben direct baat bij de nieuwe route. Een aantal belangrijke fruitsoorten die vanuit deze regio's worden geëxporteerd zijn meloenen, mango's, watermeloenen, druiven en Tahiti-limes.

"De investering versterkt het streven van Maersk Line om zich in het noordoosten van Brazilië te ontwikkelen," zegt Dominguez. "We zien veel mogelijkheden in deze regio. We denken dat de haven van Pecem het belangrijkste knooppunt in het noordoosten van Brazilië kan worden."

Bron: mundomaritimo.cl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018