Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Slimme Aviobrug laat sneller in- en uitstappen

Momenteel loopt een veelbelovende proef waarbij sterk geautomatiseerde loopbruggen ervoor zorgen dat het vliegtuig binnen een minuut 'aan de gate staat'.

Luchthaven Schiphol wil met deze test van slimme aviobruggen, het toekomstige boardingproces aanzienlijk versnellen. Volgens de huidige procedure moet een operator, de aviobrug nog handmatig met het vliegtuig verbinden. De afgelopen periode deden Schiphol en KLM proeven om een aviobrug automatisch aan te sluiten. De operator voert het type vliegtuig in en de gerobotiseerde brug doet zelfstandig de rest.
De tweede fase van de test is nu aangebroken, waarbij de brug helemaal zonder tussenkomst van de operator met het vliegtuig wordt verbonden. Op basis van het vluchtinformatiesysteem herkent de brug het vliegtuig, waardoor de verplicht aanwezige operator feitelijk alleen nog toezicht hoeft te houden. De innovatie is volgens Schiphol uniek in de wereld en betekent goed nieuws voor de airlines en afhandelaren. De geavanceerde aviobrug kan in de toekomst bijdragen aan een snellere omdraaitijd van het vliegtuig. Voor passagiers betekent het o.a. dat zij eerder het toestel kunnen verlaten.
Als alles volgens planning verloopt verwacht Schiphol in 2019 een primeur te hebben met deze eerste gerobotiseerde en slimme passagiersbrug.bron: Anko Zakenreizen


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018