Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slimme Aviobrug laat sneller in- en uitstappen

Momenteel loopt een veelbelovende proef waarbij sterk geautomatiseerde loopbruggen ervoor zorgen dat het vliegtuig binnen een minuut 'aan de gate staat'.

Luchthaven Schiphol wil met deze test van slimme aviobruggen, het toekomstige boardingproces aanzienlijk versnellen. Volgens de huidige procedure moet een operator, de aviobrug nog handmatig met het vliegtuig verbinden. De afgelopen periode deden Schiphol en KLM proeven om een aviobrug automatisch aan te sluiten. De operator voert het type vliegtuig in en de gerobotiseerde brug doet zelfstandig de rest.
De tweede fase van de test is nu aangebroken, waarbij de brug helemaal zonder tussenkomst van de operator met het vliegtuig wordt verbonden. Op basis van het vluchtinformatiesysteem herkent de brug het vliegtuig, waardoor de verplicht aanwezige operator feitelijk alleen nog toezicht hoeft te houden. De innovatie is volgens Schiphol uniek in de wereld en betekent goed nieuws voor de airlines en afhandelaren. De geavanceerde aviobrug kan in de toekomst bijdragen aan een snellere omdraaitijd van het vliegtuig. Voor passagiers betekent het o.a. dat zij eerder het toestel kunnen verlaten.
Als alles volgens planning verloopt verwacht Schiphol in 2019 een primeur te hebben met deze eerste gerobotiseerde en slimme passagiersbrug.



bron: Anko Zakenreizen

Publicatiedatum: