Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gin met mangosmaak uit Andalusië

De eerste gin met mangosmaak is onlangs op de markt gekomen. Deze nieuwe exotische drank wordt geproduceerd door twee bedrijven: Trops, marktleider in de teelt en handel in exotisch fruit, en Murex, pionier op het gebied van het brouwen van ambachtelijke bieren. 

Mango's die in de regio La Axarquia, in Malaga, worden geteeld, vormen de basis voor Ballix, een oranje drank die volgens meester-brouwer Antonio Montes 'een zacht en aangenaam mondgevoel' heeft met een natuurlijk, tropisch aroma met basisnoten van jasmijn en jeneverbes.

Voor de productie van één liter gin is minimaal een pond Osteen mango's nodig. De drank wordt geproduceerd in de distilleerderij van Murex waar Montes samen met Trops het distilleerproces op een revolutionaire manier heeft aangepast met de eerste natuurlijke mangogin zonder toevoegingen als resultaat. 

De gin wordt gemaakt door de mango's gedurende twaalf uur in premium gin te macereren. De makers hadden een heel jaar nodig en investeerden €500.000 om tot dit perfecte eindproduct te komen.

In aanloop naar de campagne voor de Kerstdagen heeft Trops Tropical Experience alvast 1.000 liter van de gin laten maken. De drank zal in Spanje gedistribueerd worden door Narbona Solís.

Bron: ideal.es
Publicatiedatum: