Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Gin met mangosmaak uit Andalusië

De eerste gin met mangosmaak is onlangs op de markt gekomen. Deze nieuwe exotische drank wordt geproduceerd door twee bedrijven: Trops, marktleider in de teelt en handel in exotisch fruit, en Murex, pionier op het gebied van het brouwen van ambachtelijke bieren. 

Mango's die in de regio La Axarquia, in Malaga, worden geteeld, vormen de basis voor Ballix, een oranje drank die volgens meester-brouwer Antonio Montes 'een zacht en aangenaam mondgevoel' heeft met een natuurlijk, tropisch aroma met basisnoten van jasmijn en jeneverbes.

Voor de productie van één liter gin is minimaal een pond Osteen mango's nodig. De drank wordt geproduceerd in de distilleerderij van Murex waar Montes samen met Trops het distilleerproces op een revolutionaire manier heeft aangepast met de eerste natuurlijke mangogin zonder toevoegingen als resultaat. 

De gin wordt gemaakt door de mango's gedurende twaalf uur in premium gin te macereren. De makers hadden een heel jaar nodig en investeerden €500.000 om tot dit perfecte eindproduct te komen.

In aanloop naar de campagne voor de Kerstdagen heeft Trops Tropical Experience alvast 1.000 liter van de gin laten maken. De drank zal in Spanje gedistribueerd worden door Narbona Solís.

Bron: ideal.es

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018