Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Europa vraagt 200% meer avocado's uit Mexico

Pascual Sigala Páez, vertegenwoordiger van de regering van Michoacán (Mexico), opende 19 november de eerste avocadobeurs in Aputzio de Juárez. Daar maakte hij bekend dat het gebied meer dan 12.000 ton avocado's teelt op een areaal van 1238 hectare. Dankzij de kwaliteit, gezondheid en veiligheid van de avocado uit Michoacán, zo zegt hij, is de vraag vanuit landen zoals Nederland en Spanje meer dan 200% gestegen.

Groei
Als gevolg van de groeiende vraag is de avocadoteelt gestegen. Tussen 2000 en 2010 gaat het om een stijging van 907.000 ton naar meer dan 1,1 miljoen ton, wat een gemiddelde jaarlijkse stijging van 2,3% is. Tussen 2011 en 2015 is er sprake van een gemiddelde jaarlijkse stijging van 8,3%, waarbij de teelt van 1,26 miljoen naar 1,64 miljoen ton ging. Volgens ramingen zal de teelt de komende tijd blijven groeien.

De Verenigde Staten is de grootste consument van de Mexicaanse avocado; ongeveer 8 van de 10 avocado's bedoeld voor de export gaat naar de VS. Er wordt geraamd dat de Mexicaanse avocado-export steeds meer zal diversifiëren door naar steeds meer verschillende afzetlanden, zoals Argentinië, Noorwegen, Litouwen, Polen en Colombia, te exporteren.

Bron: agenciatzacapu.com

Publicatiedatum: 22-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: