Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China gaat meer appelen, peren en druiven telen

Volgens een prognose van de Foreign Agricultural Service (FAS) van het United States Department of Agriculture (USDA) zal de appelteelt in China in 2017/2018 44,5 miljoen ton bedragen, 1% meer dan het jaar daarvoor. Voor de perenteelt raamt het USDA een stijging van 2% naar 19 miljoen ton en de druiventeelt zal naar verwachting met 4% stijgen naar 11,2 miljoen ton.

Appelen
De resultaten van de appeloogst van China worden geraamd op 44,5 miljoen ton voor de periode van juli 2017 tot juni 2018, wat een stijging van 1% inhoudt ten opzichte van het voorgaande seizoen. Langdurige hitte en droogte troffen Noord-China tijdens de lente en de zomer, waardoor de oogstopbrengsten in de oostelijke provincies met 5 tot 10 procent daalden. In de westelijke provincies zullen de opbrengsten waarschijnlijk blijven stijgen, waardoor de verliezen in het oosten zullen worden gecompenseerd. De maten van de appelen zullen wat kleiner zijn als gevolg van de droogte.

Volgens de ramingen daalt het areaal van de appelboomgaarden naar 2,32 hectare. Deze lichte daling is te verklaren door het vervangen van verouderde boomgaarden in Shandong. Als gevolg van een daling in de marktprijzen, lijkt de Chinese appelteelt zich na een jarenlange groei te hebben gestabiliseerd. Rassen die worden geteeld zijn onder andere de Fuji (meer dan 70% van de totale teelt), Gala, Red Delicious en Guoguang.

Peren
De ramingen gaan ervan uit dat de perenteelt in het seizoen 2017/2018 met 2% zal stijgen naar 19 miljoen ton. Hoewel de droogte en de hitte ook de perenoogst hebben geraakt, is de prognose dat de totale teelt toch stijgt dankzij de overvloedige oogsten in andere delen van het land. De kwaliteit van het fruit is ondanks de weersomstandigheden vrij goed.

Teeltoverschotten hebben veroorzaakt dat de winst voor telers afneemt. Er wordt geraamd dat het areaal van de perenboomgaarden daalt naar 1,11 miljoen hectare in 2017/2018. Het meest geteelde ras is de Aziatische peer en het grootste gedeelte van de peren worden geteeld tussen begin augustus en begin oktober. 

Druiven
Volgens de oogstprognose van het USDA stijgt de druiventeelt met 4% naar 11,2 miljoen ton. De kwaliteit van de druif is over het algemeen beter dan vorig jaar dankzij een beter beheer van de gewassen.


Bron: SimFRUIT
Publicatiedatum: