Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

'Cruskees'

Hartige snack van crusco pepers

Misschien is het tijdperk van zoutjes en pinda's toch nog niet voorbij. Een nieuwe snack uit het Italiaanse Basilicata is namelijk klaar om de internationale markt te veroveren. We hebben het hier over 'Cruskees', snacks van crusco pepers, een ware innovatie binnen het segment. We spraken er over met Esposito Langelaa, marketingmanager en mede-eigenaar van Novafood. Novafood werd in 2017 opgericht uit passie voor lokale producten en al het goede dat Italië te bieden heeft. De andere eigenaren van het bedrijf zijn Sergio Sarli, Jacopo Mele en Alessandro Coviello. 

"Cruskees zijn snacks die met slechts drie ingrediënten bereid worden: crusco pepers, olie en zout. Hoewel de pepers worden gefrituurd, zijn ze licht verteerbaar en bevatten ze geen conserveermiddelen of kleurstoffen. Ze worden onder beschermde atmosfeer verpakt zodat ze zes maanden geurig en vers blijven. Onze productiecapaciteit ligt rond de 1.500 verpakkingen per uur." 

"Momenteel beschikken we over een areaal van 100 hectare verspreid over heel Basilicata en we zijn op zoek naar extra land. We beseffen dat dit een nicheproduct is maar we zijn een jong bedrijf en hebben besloten om onze grondstoffen zo onafhankelijk mogelijk in te kopen."

"De oorsprong van de crusco peper gaat terug tot de zestiende/zeventiende eeuw toen deze plant in onze streken een optimale groeiomgeving trof. Dankzij verdere veredeling onderscheidt deze peper zich van alle andere, zowel qua uiterlijk als aroma.""Crusco pepers hebben een kenmerkende zoete smaak. Dankzij hun compacte formaat en dunne schil zijn deze pepers uniek. De kleur is intens rood en de steel zit zo stevig aan de groente vast dat hij zelfs het droogproces niet loslaat. Op deze manier kunnen we 'serte' maken. Dit zijn slingers van zo'n twee meter lang die in de zon te drogen gehangen worden. Wanneer het vochtgehalte van de pepers naar 10% gedaald is, zijn zij gereed om gegeten of gefrituurd te worden.""Er zijn op dit moment twee verpakkingen op de markt: een luxe verpakking van 15 gram die via onze online-winkel te koop is en een verpakking van 40 gram die perfect is voor de horeca-sector. Het is onze doelstelling om deze premium snack overal in Italië en het buitenland aan te kunnen bieden. Crusco pepers zijn rijk aan vitamine B, C en antioxidanten."


Contact:
NovaFood srls

Via Pienza, 78
85100 - Potenza (ITALY)
Tel.1: +39 0971 1746779
Tel.2: +39 338 8951 448
Email: info@novafood.it
Web: www.cruskees.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018