Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ayelet Lantzer (Adafresh) over start IsraŽlische kruidenseizoen

"Grotere productie basilicum, eetbare bloemen in opmars"

Tholen - Het IsraŽlische kruidenseizoen is weer van start gegaan. "Alle kruiden zijn weer beschikbaar. De markt is nog wat moeizaam, omdat het warme weer in Europa heeft geresulteerd in een grote lokale productie, maar we verwachten dat de markt als het wat kouder wordt, direct zal aantrekken. Rond Kerst zien we traditioneel een piek in de vraag, dus proberen we met de productie goed op te sturen", vertelt Ayelet Lantzer van Adafresh.

Volgens de marketing directeur is met name de basilicumproductie in IsraŽl toegenomen en is daar dan ook een goed volume van beschikbaar. Ook de eetbare bloemen zijn in opmars. "Dit blijft een niche-markt, maar wel eentje die een flink stijgende lijn vertoont. Steeds meer supermarkten en restaurants werken met eetbare bloemen", zo vertelde Ayelet tijdens de Amsterdam Produce Show.Adafresh heeft een distributiecentrum in Maasdijk en dat verloopt volgens Ayelet naar tevredenheid. "Dit helpt ons om onze West-Europese klanten sneller en beter te bedienen. Hierdoor zijn we in staat last-minute orders te leveren. Europa is voor ons verreweg de grootste markt. Verder leveren we nog altijd kruiden aan Rusland, maar niet op grote schaal."

Naast de IsraŽlische teelt heeft Adafresh in het kader van risicospreiding ook eigen teelt van kruiden in Kenia. In beide landen vinden de teelten in folie kassen plaats. "Op momenten dat het ene land minder productie heeft, hebben we altijd een back-up. Hierdoor kunnen we eigenlijk altijd in de vraag van onze klanten voorzien", besluit Ayelet.

Voor meer informatie:
Ayelet Lantzer
Adafresh
Farm 37
Kfar Truman, 73150
Israel
Tel: +972 73 233 2200
ayelet@adafresh.co.il
www.adafresh.co.il

Publicatiedatum: 20-11-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: