Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Israëlische grapefruitoogst gaat tot nu toe goed

De oogsten van de rode pomelo en de sweetie zijn voorbij, die van de grapefruit is in volle gang. "De oogst is goed begonnen, maar gaat momenteel wat langzamer," aldus Oron Ziv, directeur van Befresh Europe, over de grapefruitoogst. "Dit is normaal, omdat november een rustigere maand is voor grapefruits."Hij voegde eraan toe dat de oogst begon met goede prijzen. "We zullen moeten kijken of dit zo doorgaat. De oogst duurt behoorlijk lang. We blijven grapefruits uit Israël exporteren tot april."

Ziv zegt dat ze ook beginnen met de oogst van de witte pomelo. "Europa speelt niet langer een belangrijke rol voor wat dit product betreft. We kunnen niet concurreren met de Chinese pomelo's." Omdat Israëlische pomelo's een nicheproduct zijn met relatief kleine hoeveelheden, gaan ze naar andere delen van de wereld.

Befresh Europe exporteert ook andere producten. "Dadels zijn een belangrijk product voor ons," zei Oron. "Tot nu toe gaat alles goed en we zijn druk bezig nieuwe markten te ontwikkelen voor onze dadels." Volgens Ziv is er voor dadels zeker een stabielere markt dan voor ander fruit. Op de vraag of hij de concurrentie op deze markt zag toenemen, zei Ziv: "Ik heb veel nieuwe plantages gezien in het Middellandse Zee-gebied, waaronder Israël. Ik weet niet wat de toekomst zal brengen, maar tot nu toe is het een zeer interessant fenomeen.""We zijn ook klaar met de vroege variëteiten van de granaatappel. Nu beginnen we aan de oogst van de Wonderful granaatappel." Daarna wordt er begin volgende maand gestart met de Mineola.

Befresh Europe promoot deze marketingprogramma's in samenwerking met Direct Source International, een Nederlands bedrijf dat versproducten levert aan landen als Frankrijk, Duitsland, België en Nederland zelf.

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018