Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

JOYA vergroot aandeel Zuid-Afrikaanse appelmarkt

Het appelmerk JOYA, een Cripps Red ras, vergroot zijn schapruimte in Zuid-Afrika. Momenteel is de appel nog uitsluitend bij Woolworths te koop. De recente proeverijen in Woolworths-winkels hebben deze friszure appel onder de aandacht van de consument weten te brengen. 



In Zuid-Afrika, waar Cripps Red de op één na bestverkochte appelboom is, wordt de appel al ruim twintig jaar in alle teeltgebieden geproduceerd, laat licentiehouder TopFruit weten. Het is een appel die het seizoen verlengt, eerst in Free State en later in Elgin/Villiersdorp, Langkloof en Ceres. 

De belangrijkste exportperiode loopt van week 20 tot 30 en het ras heeft als voordeel dat het gemakkelijker op kleur komt dan Cripps Pink. Dit is dan ook de reden waarom het populaire ras Rosy Glow momenteel volop gebruikt wordt om Cripps Pink te vervangen.



In 2014 werden de populaire Cripps Red appelen voorzien van een nieuwe merknaam en zij worden nu vermarkt onder het JOYA label, hetgeen vergezeld gaat van een grote marketingcampagne. 

TopFruit richt zich met deze appel vooral op actieve gezinnen en promoot de voedingswaarde van de appelen tijdens sport en beweging.

Tijdens de onlangs gehouden proeverijen bij Woolworths-filialen in de Westkaap en Gauteng konden klanten de appelen proeven in combinatie met volle yoghurt en pindakaas, voorzien van een topping naar keuze. 

Het Cripps Red areaal is de laatste jaren nogal gegroeid. In 2012 werd begonnen met 427 hectare. In 2015 bedroeg het areaal al 776 hectare en vorig jaar was het gegroeid naar 934 hectare. Cripps Red is goed voor 4% van het totale appelareaal. 

Tegen het einde van dit jaar zal het areaal naar verwachting tot 1.160 hectare uitgegroeid zijn. Hortgro laat weten dat er vorig jaar 1.037.094 dozen van 12,5 kilo Cripps Red geëxporteerd werden, een lichte daling ten opzichte van het voorgaande jaar. 


Voor meer informatie:
Liza Matthews
TopFruit
Tel: +27 21 874 1033
Facebook: JoyaApplesSA

Publicatiedatum: