Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volop kansen voor Keniaanse munt in Oost-Europa en Rusland

Het tropische klimaat in Kenia is optimaal voor de jaarronde teelt van verse kruiden. Dit jaar heeft de klimaatverandering echter ook dit Afrikaanse land niet gespaard. De laatste maanden is het er ongebruikelijk koud weer met temperaturen die sinds oktober rond de 7 tot 8 graden Celsius liggen. 



"Over het algemeen vallen de gevolgen van de lage temperaturen op de kruiden mee, met uitzondering van bieslook, waarvan de verliezen oplopen tot zo'n 50% vanwege het tekort aan zonlicht. We merken vooral dat de bieslooksprieten korter zijn en dat de groeicyclus zo'n dag of vijf langer is. Gelukkig is de kwaliteit nog altijd goed," vertelt Innocent Bosire van MintosHerbs. 



Het bedrijf teelt momenteel vooral munt en baslicum, die minder hinder ondervonden hebben van het koudere weer, evenals dragon, tijm en koriander. 



"Op dit moment telen we wekelijks 3,5 ton munt. We zijn op zoek naar nieuwe exportmarkten voor onze verse kruiden. We zijn zeer geïnteresseerd in het vinden van nieuwe partners in Oost-Europa, Oekraïne en Rusland voor onze verse munt en basilicum omdat we denken dat er op deze markten veel vraag naar deze kruiden is," vervolgt Innocent. 

Innocent vertelt dat het bedrijf volgend jaar wil uitbreiden om zijn basilicumproductie te kunnen vergroten naar 400 kilo per week. 

"Momenteel telen we onze kruiden op 6 hectare maar we hebben veel mogelijkheden om uit te breiden. We beschikken over een perceel van 8 hectare op een andere locatie in een warmere regio, die ideaal zou zijn voor de basilicumteelt."

Voor meer informatie:
Innocent Bosire
MintosHerbs
Tel: +254 717 305339
Email: mintosherbs@gmail.com
www.mintosherbs.com
Publicatiedatum: