Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Pakistaanse kinnow nog lang niet doorgedrongen tot Europese markt

Kinnow mandarijnen uit Pakistan staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit. In de Golfregio is dit ras overal verkrijgbaar en dit maakt het Midden-Oosten tot de grootste markt voor kinnows. Helaas slaagt het ras er maar niet in om ook in Europa voet aan de grond te krijgen. 

In Europa worden kinnows vooral gegeten door Pakistaanse expats. Khawaja Khurram Naeem, handelscommissaris bij de Pakistaanse ambassade in Frankfurt, legt uit dat de kinnows geëxporteerd worden naar het Midden- en Verre Oosten, Bangladesh, Midden-Azië en een aantal Afrikaanse landen. Rusland is ook in opkomst als belangrijke markt voor Pakistaanse kinnows. "Gezien de huidige beperkingen van onze toeleveringsketen kunnen we alleen kleine volumes naar Europa exporteren en deze worden bijna uitsluitend gekocht door de Pakistanen die hier wonen," vertelt Naeem.

"Ik denk dat dit komt omdat ons land nog niet over de agrarische kennis beschikt om grotere volumes naar belangrijke markten als Europa te exporteren. Onze telers hebben meer kennis nodig over de juiste verpakkingsmethoden en gecontroleerde opslagfaciliteiten om de kwaliteit van hun producten te verhogen."

"Een ander probleem waar Pakistaanse leveranciers tegenaan lopen is het negatieve imago van het land en haar bedrijven als potentiële handelspartners. Naeem voegt er aan toe dat er in Pakistan jaarlijks handelsbeurzen gehouden worden maar dat Europese importeurs hier tot nu toe weinig belangstelling voor hadden. Kopers waren voorheen ook niet bereid om naar Pakistan af te reizen om dit soort evenementen bij te wonen maar nu lijkt daar verandering in te komen. Dit jaar waren er 700 bezoekers vanuit de hele wereld aanwezig op de EXPO Pakistan die op 12 november eindigde."
 
"Het zal mogelijk nog wat jaren duren voordat we tot de Europese markt doorgedrongen zijn maar de vooruitzichten voor Pakistan zijn goed. "Ik denk dat heel Europa een goede markt voor ons kan zijn en dan met name Duitsland. Hier is de koopkracht hoog en bovendien kunnen we producten leveren die van hogere kwaliteit zijn dan wat er nu op deze markt te koop is. We zijn al voorbereidingen aan het treffen met onze deelname aan de Fruit Logistica in Berlijn en onlangs heeft een aantal Duitse groothandelaren deelgenomen aan onze beurs in Pakistan," aldus Naeem. 

Voor meer informatie:
Khawaja Khurram Naeem
Embassy of Pakistan (Frankfurt, Duitsland)
Tel: 004969-69769711

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018