Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Camposol wil extra aandelenuitgifte voor 345 mln dollar

Miljoenen voor investeringen in blauwebessen- en avocadoteelt

Het Peruaanse Camposol plant een uitgifte van aandelen ter waarde van 345 miljoen dollar op de beurs in New York en Lima.

Geclassificeerd als een "opkomend groeibedrijf" vormen de aandelen onderdeel van een dubbelaanbod, één in de VS en één Peru. Dat blijkt uit de documenten die op 14 november zijn ingediend bij de SEC.

Het aantal aandelen en de prijs van de aandelen zijn nog niet bekend gemaakt. Camposol zegt het geld op te halen om de liquiditeit te vergroten voor verdere uitbreiding. Het bedrijf boekte een omzet van 276,6 miljoen dollar in 2016, maar incasseerde ook een nettoverlies van 10,5 miljoen dollar.

Rond de 40% van het kapitaal wordt geïnvesteerd in het uitbreiden van het areaal voor blauwe bessen en de aankoop van nieuwe grond voor de avocadoteelt. Een zelfde percentage wordt gereserveerd voor het uitbreiden van de garnalenproductie en 20% wordt geïnvesteerd in uitbreiding in de andere segmenten, zoals mandarijnen en druiven.

Publicatiedatum: