Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fotoreportage: Nederlandse AGF-inbreng op de Nordic Organic Food Fair

Tholen – Het Zweedse Malmö stond de afgelopen twee dagen in het teken van biologische en natuurlijke voeding tijdens de Nordic Organic Food Fair en het gelijktijdige Natural Products Scandinavia. Onder de ruim 400 exposanten was ook de Nederlandse AGF-sector vertegenwoordigd. Hoewel de Nederlandse inbreng tijdens deze editie toenam, was het met name op de tweede beursdag qua bezoekersaantallen opmerkelijk rustig. Toch kijken de meeste handelaren terug op een geslaagde beurs. Wij waren erbij en maakten een fotoreportage van alle ontwikkelingen op AGF-gebied. 

Klik hier voor de fotoreportage.


Vlak voor de ingang van de beurshal. Dat de romanesco zich leent voor 'bloemschikkunst', bewijst deze compositie wel. 

Koen Koolen en Alessandro Marcelis van Koolen Champignons presenteren hun nieuwe range paddenstoelenspecialties. Momenteel worden deze nog geïmporteerd, op de korte termijn start het bedrijf haar eigen productie. Recent is een van de kwekerijen omgeschakeld naar biologisch. 


Annika Niessen van Seamore druk in gesprek met klanten. De producten van Seamore zijn al enige tijd verkrijgbaar bij Albert Heijn in Nederland.


Zoals hun namen al doen vermoeden, smaken de zeegroenten van Seamore daadwerkelijk naar knapperig gebakken spek en pasta. 


Nieuw zijn de wraps gemaakt van 50% zeewier en 30% spelt. De producten worden vanaf januari 2018 verwacht bij Albert Heijn.

Niet biologisch, maar wel opvallend. Blijkt ook uit de aanmoedigingsprijs die start-up Soof ontving vanuit bezoekers en experts op de beurs. Het is aanmaaklimonade waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van sapconcentraat uit het fruit zelf en kent opvallende smaakcombinaties, zoals zoete aardappel, appel en kaneel.


Vol trots tonen eigenaren Nicole Horsmans en Daan Harterink van Soof (tweede en derde van links) hun prijs: #1 Best New Natural Drink. Een fles is goed voor zo'n 20-25 glazen. 


Arjan van Dongen van Dorsvlegel presenteert hier Veggie Pops, biologische groentenchips waar geen vet aan te pas komt. "Door het unieke gepatenteerde droogproces gebruiken we écht niets anders dan het product zelf. De ingrediëntenlijst is daarom ook bijzonder kort bij bijvoorbeeld de tomatenchips: tomaat, that's all." Belangrijk uitgangspunt voor Arjan is dat het bedrijf hierbij reststromen weet te verwaarden. 


Maaike Verdonschot en Jan Kusters van Larco Foods presenteren een reeks authentieke bouillons en soepen. Het bedrijf doet veel in private label in Nederland. Zo komen de soepen van Your Organic Nature (verkrijgbaar bij Udea) uit de koker van Larco Foods.


Rob van Santen en Jona Hamming van Tradin Organic laten zien dat gember zich goed leent voor een gember powershot. Het handelsbedrijf levert de grondstoffen, niet de sappen. "Deze powershot is immens populair op kantoren. Je krijgt er echt een boost van", vertelt Jona. Tradin sourcet van over de hele wereld en helpt conventionele boeren om te schakelen naar biologische productie. 


Control Union Certifications weet het luchtig te houden met een potje darts. Eerik Schipper (links) geeft aan de certificeringsinstantie in Zweden samenwerkt met Prosanitas Certifiering. "Voor het KRAV-keurmerk mogen uitsluitend Zweedse certificeerders ingeschakeld worden", legt hij uit. In het midden Gustavo Moyano van Prosanitas Certifiering en rechts Daniel Szalai van Control Union.


GreenAge was ook van de partij. Van links naar rechts: Addy Rouwenhorst, Marten Hasselbom (Salta Kvarn AB), John Machielsen, Sascha de Lint & Sanne Rehe. "We hebben een dwarsdoorsnede van ons totaalassortiment meegenomen en nadrukkelijk gezocht naar producten die hier nog niet zo bekend zijn", vertelt Sascha. De confituren van 100% fruit en de parelcouscous gooien hoge ogen.


Roelant Komen en José Maria Cubero Parejo van Fairtrasa Holland. "Gember blijft nog altijd erg populair. De productie is flink opgeschroefd, de tijden van grote prijsschommelingen zijn daardoor wel voorbij", vertelt Roelant. 


Astrid Rog en Robbin Lansbergen van Bio-Center ZANN. "De glasgroenten doen het nog steeds goed", zegt Astrid.


De noten, gedroogde zuidvruchten en notenspreads van Horizon Natuurvoeding zijn al langere tijd een begrip in de Scandinavische markt. Alise Kramer, Jeroen Kramer en Gaston Smit zijn sinds de tweede editie van de Nordic Organic Food Fair altijd van de partij geweest. 


Joan's Organic Harvest Crisps, het nieuwste merk van Joannusmolen. Renske Loefs: "Het is een revolutie in snackland. De snacks op basis van peulvruchten, linzen, kikkererwten en andere gezonde ingrediënten hebben allemaal een hoog proteïnegehalte."


Joren Groot van Nutland vertelt dat zijn klanten veel waarde hechten aan een one-stop-shop-benadering. "De tweede beursdag was relatief rustig, maar de kwaliteit van de bezoekers lag wel hoog."


Michela de Leonardis van BioTropic: "Er blijft altijd vraag naar exoten." Toch bracht de beurs niet waarop ze hoopte. "Het bleef wel erg rustig."


De goedlachse Sven Henze en Gerrit-Jan Roza van Bio Freshi tonen een selectie van hun totaalassortiment: frambozen, pompoen en gember.


Kim de Boer van Eosta: "De lijn die we zijn ingeslagen met de Health Wonders en True Cost of Food-campagne zetten we hier onverminderd voort."

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018