Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Overzicht van de importmarkt - week 45

Prijzen importfruit China stijgen voorafgaand aan verkoop 11-11

Minder dan een week voor het 11-11 Shopping Festival begonnen de grootste online winkels van China, waaronder groenten en fruitzaken, massaal in te slaan om aan de grote hoeveelheid bestellingen te kunnen voldoen. Als gevolg hiervan zijn de marktprijzen van importfruit in de afgelopen week gestegen, verschillend voor elke fruitsoort. Zo zijn daar bijvoorbeeld de onlangs geÔntroduceerde, maar toch al erg populaire Chileense kersen.

Vorige week ontving de groenten- en fruitmarkt van Shanghai Huizhan de eerste voorraad Chileense kersen van de oogst van 2017-2018. Aangezien de oogst net is begonnen, zijn de kersen vrij klein. Er zijn niet veel kersen in de maten XL, J en JJ. Naarmate de oogst vordert worden de geÔmporteerde kersen met de week groter. Kersen maat J kosten nu net zoveel als de XL-maten. Afgelopen weekend steeg de prijs van donkere kersen maat J van 850 yuan (109 euro) naar 1000 yuan (128 euro), terwijl de prijs van de donkere kersen XL steeg van 750 yuan naar 850 yuan (99 naar 109 euro) en de verkoop van dit fruit minder goed liep.


Chileense kersen

Een ander product dat bij Chinese klanten steeds populairder wordt is de avocado. Avocado's verschenen in veel webwinkels vlak voor 11-11. De vraag naar Chileense avocado's groeit en de prijs ervan stijgt, vooral die van kleine avocado's. Kartons van 4 kg kosten ongeveer 90 yuan (12 euro) en kartons van 5,6 kg kosten tussen de 220 en 230 yuan (28-29,5 euro). Tegelijkertijd is de prijs van Mexicaanse avocado's relatief stabiel. Zo kost een karton van 5,6 kg ongeveer 130-150 yuan (17-19 euro).


Chileense avocado's

Daarnaast zijn er deze week twee nieuwe producten op de markt verschenen: IsraŽlische pomelo's en Nederlandse peren. Deze keer is het niet de gebruikelijke IsraŽlische Green Pomelo met het gele vruchtvlees, maar een nieuwe variŽteit met roze vruchtvlees: de Red Pomelo. Deze is zuurder dan de groene variant en meer geschikt voor het maken van sap. De prijs van de Red Pomelo is ongeveer 170-200 yuan (21,8-25,6 euro).


IsraŽlische pomelo's en Nederlandse peren

Het is drie jaar geleden dat Nederlandse peren in China verschenen, maar omdat hun smaak heel anders is die van Chinese peren, gaat de verkoop traag. Op dit moment is de prijs van een doos peren van 7,5 kg ongeveer 110 tot 120 yuan (14-15,4 euro).

Nederlandse peren

Publicatiedatum: 24-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: