Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: hogere perenoogst vergroot concurrentievermogen

Volgens OI Pera Vicepresident Albano Bergami moeten de productiekosten worden verlaagd om te kunnen concurreren met sterke perenproducenten zoals België en Nederland. Dit kan alleen worden gedaan door de oogst te verhogen.



"De Italiaanse productiekosten zijn hoog. Wij oogsten gemiddeld 25 ton per hectare, terwijl sommige concurrenten 40 ton kunnen oogsten." We moeten dus meer produceren, met behoud van kwaliteit. We moeten ook andere markten benaderen en de prestaties van de Belgen en de Nederlanders proberen te evenaren, bijvoorbeeld met nieuw teeltmateriaal."


Albano Bergami

De Arabische Emiraten zouden een nieuwe markt voor Italiaanse peren kunnen vormen: deskundige James Varghese zal tijdens FuturPera uitvoerig op dit onderwerp ingaan.

"We zijn erin geslaagd om een richting te bepalen en die te volgen: FuturPera is opgezet dankzij OI Pera en we hebben aangedrongen op meer samenwerking. OI Pera verzamelt 27% en Origine 12%. De gemiddelde betalingen zijn sinds de oprichting van de twee organisaties gestegen. De conferentie, opgezet als onderdeel van FuturPera, helpt ons verder te gaan en zal belangrijke innovaties omschrijven. Op 16 november 2017 vindt de conferentie plaats over de toename van Abate-perenoogst. We hebben een specificatie die een van de meest geavanceerde en gecompliceerde specificaties is om te volgen."



Het World Pear Forum is georganiseerd in samenwerking met CSO Italië voor 16-17 november. De eerste dag ('Abate Fetel: aumentare le rese per una maggiore redditività. ‎Operatori mondiali a confronto sulla top cultivar italiana') is geheel gewijd aan technieken die de oogsten van de belangrijkste Italiaanse variëteit kunnen verhogen.



Op 17 november zal het forum gericht zijn op nieuwe consumptietrends ('Mercato e consumi: i nuovi trend e le sfide future'). Het is de perfecte gelegenheid om meer te weten te komen over exporttendensen om prognoses voor de oogst van 2017-2018 te analyseren en om te praten over nieuwe markten. Consumptie en promotie zullen ook worden besproken.

De conferentie eindigt met een ronde tafel gesprek waaraan Italiaanse, Nederlandse en Franse experts en vertegenwoordigers van toonaangevende winkelketens zullen deelnemen. Er zal op 15 november ook een evenement zijn van Fondazione Navarra Ferrara waarin experts en technici praten over het snoeien.




FuturPera wordt georganiseerd door Oi Pera en Ferrara Fiere e Congressi met de steun van Regione Emilia Romagna, A&A Broker assicurativi, BPER Banca en de Kamer van Koophandel van Ferrara. Gratis toegang. Open van 9.00 uur tot 18.30 uur. Meld u aan via www.futurpera.com

Contact:
Futurpera
c/o Ferrara Fiere
Via della Fiera 11
44124 Ferrara - Italy
Tel.: (+39) 0532 900713
Tel.: (+39) 348 8986396
E-mail: segreteria@futurpera.com
Web: www.futurpera.com
Publicatiedatum: