Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eindelijk groeit de vraag op de binnenlandse markt

Italiaans Femminello citroenenseizoen gestart

"In Syracuse is het seizoen van Femminello citroenen net van start gegaan en het citrus wordt met name op markten als Duitsland en Oostenrijk erg goed ontvangen," vertelt Salvatore Magliocco, vicevoorzitter van de coöperatie P.A.S.A.M. Agrumi. 
"Dit jaar toont de binnenlandse markt eindelijk ook wat interesse nadat onze citroenen hier jarenlang te boek stonden als te duur. Met onze premium citroenen zijn we begonnen om een gat op de Italiaanse markt vullen. Het is makkelijk praten over gezonde voeding en gastronomie wanneer alleen in het buitenland de vraag en prijzen goed zijn." "De oogst is in volle gang en onze partners leveren hun fruit als sinds eind oktober bij ons aan. De kwaliteit is dit jaar uitmuntend en we hopen op een goed seizoen, ondanks de hitte van deze zomer. 90% van het fruit dat wij momenteel telen is biologisch."

Zoals eerder vermeld, lijkt het tij dit jaar gekeerd te zijn en vinden de biocitroenen uit Syracuse eindelijk hun weg naar Italiaanse supermarkten. "Dit is vooralsnog alleen in het noorden van het land het geval. We hopen echter dat alle Italiaanse consumenten binnenkort dit kwaliteitsproduct uit Syracuse zullen kunnen kopen, aangezien het tot nu toe als nicheproduct wordt beschouwd. 


Boven: De faciliteit van PASAM 

De verwerking vindt plaats in een 8.000 vierkante meter tellende faciliteit waar jaarlijks 7.500 ton citroenen van 70 leden worden verzameld. Eenmaal in de faciliteit aangekomen, worden de met de hand geplukte citroenen gewassen, gedroogd, gesorteerd en in dozen of zakken verpakt, afhankelijk van de wens van de klant. 

"De volumes voor de Duitse markt komen overeen met die van eerdere seizoenen. Midden-Europa staat van oudsher open voor premium bioproducten. Van onze 250 hectare zijn er 180 biologisch en 80% van onze citroenen wordt uitsluitend naar Duitsland en Oostenrijk geëxporteerd. De groeiende vraag op de Italiaanse markt is een zeer welkome ontwikkeling."PASAM citroenenplantage

Soc. Coop. P.A.S.A.M. Agrumi heeft besloten zijn GRASP-certificering, die vooral bij Duitse retailers hoog in het vaandel staat, te hernieuwen om haar klanten te verzekeren van haar professionaliteit. Evenals Duitse retailers heeft P.A.S.A.M ook altijd veel aandacht besteed aan de bescherming van haar medewerkers. 

"We werken ook aan het verkrijgen van de BIO Suisse-certificering voor de Zwitserse retail, die veel belangstelling lijkt te hebben voor onze Siciliaanse citroenen."


Landbouwdeskundige Salvatore Magliocco, Vice-voorzitter van PASAM.
 
Bij P.A.S.A.M. wordt niets aan het toeval overgelaten. Salvatore Magliocco heeft in het bedrijf een Integrated Quality, Safety and Environmental systeem geïmplementeerd dat voldoet aan alle standaarden van de Europese markt: IFS Food, GlobalGAP, Uni EN ISO 9002 en HACCP. In combinatie met de overige certificaten bewijst dit dat de coöperatie grote waarde hecht aan de voedselveiligheid. 


Contact:
P.A.S.A.M. Agrumi Soc. Coop. Agricola a r.l.

Produttori Agricoli Siracusani Associati Magliocco
Tel.: +39 0931722333
Fax: +39 0931722258
Email: info@pasamagrumi.it
Web: www.pasamagrumi.it

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018