"Dit jaar toont de binnenlandse markt eindelijk ook wat interesse nadat onze citroenen hier jarenlang te boek stonden als te duur. Met onze premium citroenen zijn we begonnen om een gat op de Italiaanse markt vullen. Het is makkelijk praten over gezonde voeding en gastronomie wanneer alleen in het buitenland de vraag en prijzen goed zijn."
"De oogst is in volle gang en onze partners leveren hun fruit als sinds eind oktober bij ons aan. De kwaliteit is dit jaar uitmuntend en we hopen op een goed seizoen, ondanks de hitte van deze zomer. 90% van het fruit dat wij momenteel telen is biologisch."
Boven: De faciliteit van PASAM
De verwerking vindt plaats in een 8.000 vierkante meter tellende faciliteit waar jaarlijks 7.500 ton citroenen van 70 leden worden verzameld. Eenmaal in de faciliteit aangekomen, worden de met de hand geplukte citroenen gewassen, gedroogd, gesorteerd en in dozen of zakken verpakt, afhankelijk van de wens van de klant.
PASAM citroenenplantage
Soc. Coop. P.A.S.A.M. Agrumi heeft besloten zijn GRASP-certificering, die vooral bij Duitse retailers hoog in het vaandel staat, te hernieuwen om haar klanten te verzekeren van haar professionaliteit. Evenals Duitse retailers heeft P.A.S.A.M ook altijd veel aandacht besteed aan de bescherming van haar medewerkers.
Landbouwdeskundige Salvatore Magliocco, Vice-voorzitter van PASAM.
Bij P.A.S.A.M. wordt niets aan het toeval overgelaten. Salvatore Magliocco heeft in het bedrijf een Integrated Quality, Safety and Environmental systeem geïmplementeerd dat voldoet aan alle standaarden van de Europese markt: IFS Food, GlobalGAP, Uni EN ISO 9002 en HACCP. In combinatie met de overige certificaten bewijst dit dat de coöperatie grote waarde hecht aan de voedselveiligheid.
P.A.S.A.M. Agrumi Soc. Coop. Agricola a r.l.
Produttori Agricoli Siracusani Associati Magliocco
Tel.: +39 0931722333
Fax: +39 0931722258
Email: info@pasamagrumi.it
Web: www.pasamagrumi.it